Restaurant IES Vallès 10 Imagen
La performativitat a l'aula
Aperitiu Tapes contextualitzades
Contexto socio-educativo
El barrio: distrito nº 1 Dos sectores: sector centro y secto Sant Oleguer. De los 200.700 habitantes de Sabadell, 50.000 viven en este distrito. Las familias de este barrio son de clase media. El barrio está provisto de varias ofertas educativas: A destacar tres centros de secundaria: IES Ferrán Casa Blancas. IES Jaume Viladoms. IES Vallés. Museo de Historia de Sabadell. Dos bibliotecas: Vapor Badía y Miquel Carreras. Cuatro teatros: el teatro del Sol, el teatro Salesià, el teatro municipal La Farándula y el Teatro Principal. Un centro de producción y creación artística: L’Estruch.
Oferta educativa del barrio: L’Estruc L' Estruc es un centro de producción y difusión de la creación artística y está gestionado por el Departamento de Educación del Ayuntamiento de Sabadell. Es un espacio multidisciplinar en el que tanto los artistas como los estudiantes de diferentes disciplinas tienen la posibilidad de desarrollar su proyecto. Dispone de varios talleres:
De música. De teatro. De escenografía. De artes visuales.
Además, L’Estruc propone diversas actividades a los
Taller Escenogràfic
Ca l'Estruch La Residència
MECAD Un espai expositiu Vinculat a l'ESDI
Els espais d'assaig
La Nau Espai de tallers
Entremès grupal
Disseny gràfic. Disseny de producte. Interiorisme. Interiorisme. No ho tinc encara molt clar, tinc vàries, opcions pensades, però encara no tinc res decidit. Filosofia. Mòdul de grau superior de criminologia. M'agradaria fer comunicació audiovisual però la nota de tall és molt alta. Disseny gràfic. No ho tinc gens clar. Ara mateix tinc dues coses al cap molt diferents: cursar art i disseny a la Massana, o magisteri d'educació infantil. Imatge i so. Tinc pensat en mirar un mòdul, ja sigui d'il·lustració, disseny gràfic... Tots els àmbits m'agraden. Fotografia.
Primers Sopa de desil.lusió plats (s’ha acabat) Virutes de motivació Espirals de performativitat Amanida estressada (No ens en queda) Lasanya d’impaciència (no n’hi ha)
Virutes de motivació
Quan en algun moment van sortir temes relacionats amb l’art contemporani “la bestia” adormida va despertar “ però perquè és art una ralla negra sobre un fons blanc?” “ Vaig anar a la Tate Modern i no vaig entendre res!”. Si, sembla que els interessa. Què en fem d’aquest interès petit encara si es mira en perspectiva? Doncs no en fem res. Acabem la discussió i tornem al tema que ens ocupa la deconstrucció de les formes. Picasso, Oteiza...
“Què us ha semblat el documental?” (Pregunta retòrica...) “Comencem a llegir... des de la pàgina 5”. “Com que hi ha poc a llegir!!” Hem vist un fragment d'una pel·lícula al Youtube. “Què penseu d'aquesta pel·lícula?” “Una assignatura que podria estar bé... Prefereixo fer català o castellà!” -Què era ergonomia ? -Una cosa que hauràs de buscar.
-Pfff…aquest, aquest i aquest…no faran res… són un garruls que venen a passar l’estona. Aquests ja estan suspensos, eh? No serà aquesta activitat que es salvi… De fet, aquesta activitat no la faran, no s’ho mereixen… Que facin fitxes, que siguin molt molt molt sencilles i concretes, que sinó no ho faran….
-Jo
és que d’aquest grup ja no se ni que dir, tots ja em parlat amb ells, no hi ha res a fer i ja esta tot dit, no cal comentar res… -Un altre mal educat -No fa absolutament res -És un “tonto-lava” aquest tiu. Esta aquí per distreure les nenetes i ho aconsegueix. * Que es plantegi la seva actitud, perquè sinó no farà res. -Uns quants d’aquests se’n podrien anar de cambrers a la costa i que no tornin més -RIUEN… -És un mal educat!!! a mi ni se m’ha presentat -A mi sí, em va treure un 0.75 (filosofia) -(RIALLES) *Li manca treball i estudi *a millorat la seva dedicació -no, però és bo, el que passa és que és un galtes
-Hauria de centrar-se en els estudis? -No, no.. CANVI RADICAL!! (D012) -Només es preocupa del maquillatge i de la vestimenta -Però va molt mona.. (rialles) -És tonta, tonta, tonta… -No sé per què ha de riure, em posa molt nerviosa la seva rialleta… -És l’única que treballa. Si hi ha algú a qui haguem d’ajudar és a ella. -Jo l’he ajudat. -Que es transformi en una altra persona. -S’ha posat una mica més on li tocava. -Pobra, està en un grup dolent… però ella tampoc té el cap molt equilibrat. -No treballa perquè no li dóna la gana. -Jo estic molt contenta, és l’única que respon quan preguntes. -No ha fet cap aportació, el mínim de lo mínim. Només ha llegit el powerPoint en l’exposició oral, no ha fet cap reflexió. -Bueno, no tothom és bo en tot…
“El termino motivación se deriva del verbo latino movere, que significa ‘moverse’, ‘poner en movimiento’ o ‘estar listo para la acción’.Cuando un alumno quiere aprender algo, lo logra con mayor facilidad que cuando no quiere o permanece indiferente. En el aprendizaje, la motivación depende inicialmente de las necesidades y los impulsos del individuo, puesto que estos elementos originan la voluntad de aprender en general y concentran la voluntad. De esta forma podemos ver que la motivación es un acto volitivo.”
Xóchitl de la Peña
-Però….. ..què es la motivació i perquè es tant important en l’aprenentatge?
Espirals de performativitat
- Gambes al “teatrillu”
Aprenentatge banyat amb pràctica de -Humor a la gallega -Confit de realitat amb magret d’ànec -Entrecot al blogguefort Ous de confiança amb guarnició Aula esferificada
Postres
…amb Amor.