Liefst Steeds Een Factuur

  • November 2019
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View Liefst Steeds Een Factuur as PDF for free.

More details

  • Words: 457
  • Pages: 1
TipM@il nr. 01

pagina 1 van 2

Werner Schrauwen Van:

Indicator TipM@il [[email protected]]

Verzonden: woensdag 7 januari 2004 15:17 Aan:

[email protected]

Onderwerp: TipM@il nr. 1 : Geen factuur bij domiciliëring ?

INSCHRIJVEN

INFO

VORIGE TIPS

TEKSTVERSIE

E-MAILADRES WIJZIGEN

UITSCHRIJVEN

Nr. 1 jaargang 2 - 07/01/2004

Tevreden over TipM@il ? Laat collega's en vrienden ook kennismaken met onze wekelijkse tips ! Stuur ze een mailtje en vertel onmiddellijk over deze gratis TipM@il.

FACTUUR

Geen factuur bij domiciliëring ? Heeft u voor uw beroepsmatige uitgaven altijd recht op een factuur ? En hoe lost u dit fiscaal gezien op als u er geen krijgt ? Waarom een factuur ? Als u een bepaalde beroepsmatige uitgave doet, dan kunt u de BTW daarop alleen recupereren als u een factuur heeft. Met een bonneke of een kasticketje gaat dat dus absoluut niet... Ook om het bedrag zelf te kunnen aftrekken als beroepskosten zijn facturen nog altijd beter dan bonnekes... Is factureren verplicht ? Ja, in principe wel, maar er zijn uitzonderingen. Zo moet er bv. in bepaalde gevallen geen factuur opgemaakt worden als de klant een particulier is die het gekochte (een product of een dienst) bestemt voor privégebruik. Vandaar dus dat u bv. geen factuur krijgt van uw bakker... Dus soms geen recht op een factuur ? Neen, u heeft altijd recht op een factuur. Zodra u immers een factuur vraagt, geeft u te kennen dat uw aankoop niet bestemd is voor privégebruik en dus geldt die uitzondering sowieso niet meer. De leverancier móet u dan een factuur geven. Wel kan hij eventueel voor kleine bedragen "administratiekosten" aanrekenen. Ook als u contant betaalt, heeft u recht op een factuur als u ernaar vraagt. De termijn of de wijze waarop u betaalt doet immers niet ter zake. En bij domiciliëring ? Ook dan heeft u er recht op. Een abonnee kreeg onlangs te horen dat "we u geen factuur kunnen bezorgen aangezien uw betalingen gedomicilieerd zijn". Dit is volledig fout ! Tip 1. Krijgt u ondanks alles toch geen factuur, meld die leverancier dan dat u het eens zal navragen bij zijn BTW-controleur, dikwijls volgt de factuur dan al heel snel.

Een uitgave van

Tiensesteenweg 306, B-3000 Leuven tel.: 016/35 99 00 http://nl.indicator.be [email protected]

08/01/2004

Tip 2. Geef het sowieso door aan uw boekhouder als u voor een bepaalde uitgave geen factuur krijgt. Hij kan dit eventueel oplossen door u een (hogere) onkostenvergoeding te geven (als u in vennootschap zit) of door een zgn. fiche 281.50 op te stellen. De uitgave (inclusief de BTW, want die kunt u dus niet recupereren) kan zo dan tenminste toch worden afgetrokken als beroepskosten.

U heeft in principe altijd recht op een factuur. De wijze waarop u betaalt (bv. met domiciliëring) verandert daar niets aan.

Related Documents