CEIP DOLORS MONSERDÀ - SANTAPAU Av. Vallvidrera, 9 08017 Barcelona
Tel/Fax: 93 203 12 78 E-mail:
[email protected]
2na Trobada a la tarda: Les joguines de Reis . Consumisme 14 de desembre de 2006 Algunes inquietuds a comentar 1. És cert que els infants d’avui valoren cada vegada menys les coses ?
No es pot generalitzar, però , almenys des de l’escola notem una ànsia per tenir, però no gaudeixen massa del que tenen. Tenen poc temps per desitjar. Allò que volen, tenen . Ens avancem als seus desitjos. No tot el que demanen ho volen. Per tant, no satisfà. En general el que costa poc , es valora poc. Es dóna un valor positiu a les coses, quan : et procura un vincle et permet relacionar-te et permet imaginar t’il·lusiona Hi ha molta pressa per tenir, per comprar. Hem d’ensenyar a valorar i tractar bé allò que tenim i a estimar les coses pel que representen.
2. Els pares i mares ens preguntem fins a quin punt és dolent rebre molts regals Per definició no hi ha una actuació bona i una dolenta, depèn molt del valor que es dóna a cada actuació. Hi ha una regla, que alguns estudiosos diuen que funciona: Quan hi ha una quantitat excessiva de regals que el nen o nena no pot assumir, es produeix una sèrie de reaccions en cadena per part del nen o nena i de la família: Nen no pot assumir el que li hem ofert no pot assumir cap dels regals disminueix la il·lusió i augmenta la insatisfacció
Família
decepció de la pròpia il·lusió retret al nen o nen/a de que no valora prou les coses i l’esforç que hem fet
3. Quins poden ser els millors regals ?
En principi no hi ha jocs bons ni dolents . Educativament seria aconsellable, no evitar d’una forma inflexible el món infantil en el que estan immersos els nostres fills /es. Molt millor jugar amb ells i aprofitar per donar-los estratègies de joc. És aconsellable que les joguines permetin al nen o nena : fer, crear, ser una part activa.... en definitiva JUGAR.