Ghid Pentru Incepatori - Multemargele Partea 1.docx

  • Uploaded by: CorneliaKadas
  • 0
  • 0
  • May 2020
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View Ghid Pentru Incepatori - Multemargele Partea 1.docx as PDF for free.

More details

  • Words: 1,724
  • Pages: 14
Inceputul ti se pare greu si riscant? Nu te poti hotara sau nu stii ce sa comanzi? Ai nevoie de niste idei de proiecte usoare? Nici o problema! Noi te ajutam cu cele scrise mai jos! Vei afla ce ai nevoie pentru inceput. Cum sa combini produsele. Ce sunt anumite produse si multe altele. Inainte de toate, avem spre vanzare si un "Kit pentru incepator". Acest kit contine o carticica cu ilustratii pas cu pas si sute de margele si accesorii de inceput. In carte vei afla cum sa le combini si cum sa le folosesti. Poti comanda acest kit in limita stocului disponibil aici: http://www.multemargele.ro/home/17634-kit-pentru-incepatori.html . De asemenea daca ai orice fel de intrebare, ai nevoie de informatii legate de produs, ai nevoie de informatii cum sa combini sau sa folosesti anumite produse, nu ezita sa ne scrii pe email: [email protected] . Raspundem foarte repede. Ne poti scrie si daca de exemplu doresti sa realizezi o anume bijuterie dar nu stii ce materiale ai nevoie pentru ea, ne trimiti doar o poza iar noi iti trimitem link-urile cu ceea ce ai nevoie sa comanzi! MulteMargele iti ofera foarte multe pagini explicative, tutoriale, idei de proiecte, toate le puteti vedea aici: http://www.multemargele.ro/content/category/3-tutoriale . In acea pagina sunt mai multe categorii, unele din ele descriu anumite produse, altele te invata sa faci anumite noduri, bratari, tehnici de baza, cum sa confectionati anumite produse. De asemenea va oferim peste 10.000 de produse unice in domeniul creearii bijuteriilor! Intrati pe www.multemargele.ro pentru a le vedea. In continuare, vom explica cum anume se folosesc anumite produse de baza. Se pot face infinit de multe bijuterii. Unele margele se pot agata pe ace, altele pe snur. Toate combinatiile sunt la dorinta celui care le creeaza, de aceea nu putem cuprinde totul, dar vom mentiona aici cateva tehnici de baza de la care te vei putea inspira. Oricum, daca vei avea mai multe intrebari, nu ezita sa ne contactezi. INFO: Cateodata este greu sa va dati seama de marimea produselor pe net, si este si mai greu sa comparati marimile intre ele. Dar noi am venit cu o solutie! Am pozat fiecare produs pe un cartonas cu scala 5x5cm si am creat un program special care adauga produsele alese de dumneavoastra una langa alta. Pentru mai multe detalii CLICK AICI.

Vom incepe cu materialele de baza: ACE: Exista 3 feluri de ace: cu cap, cu bucla si cu bila, in diverse culori. Culorile raman la alegerea dumneavoastra. Acele cu cap sunt similare celor cu bila. Adaugati margelele pe ac apoi creati o bucla folosind un cleste (cum este prezentat in prima imagine de mai jos). Apoi folosind acea bucla le puteti agata de diverse obiecte: de lant, snur, tortite etc.

Acele cu bucla se folosesc in principiu pentru a conecta mai multe margele sau accesorii intre ele, in felul urmator:

Zale:

Sunt doua tipuri de zale: zale simple si zale duble, de diverse grosimi. Cu cat mai groasa este zala, cu atat mai rezistenta va fi bijuteria daca se aplica forta (daca se agata, daca se trage de ea etc), doar ca o za mai groasa cateodata nu este la fel de estetica precum una mai subtire. Grosimea ei ramane la alegerea dumneavoastra. Cand comandati zale sugeram sa luati diferite marimi si grosimi pentru a avea mereu la indemana si a nu ramane fara in caz de urgenta. Zalele simple se folosesc pentru a conecta diverse obiecte intre ele, de exemplu o carabina de un ac, sau de un lant, pentru a agata pandante de lanturi, de snururi etc. In imaginea urmatoare veti observa cum o za este folosita sa conecte o margea dintr-un sir care se afla pe un ac cu bucla de o carabina. Se poate lega direct sirul folosind acul cu bucla de carabina, dar este mai estetic daca lasam putin spatiu intre margele si carabine si adaugam o za intre ele.

In urmatoare imagine se foloseste o za pentru a agata un pandant/charm de un lant:

Margelele se pot adauga pe lant si fara za:

Zalele duble se folosesc in acelasi fel, sunt mai inestetice, dar mai rezistente. Cele mai uzuale marimi de zale sunt cele de 4mm si 8mm.

Terminatii snur, panglica, lant Lantul in principiu nu are nevoie de terminatii, la capat adaugati zale si apoi carabina pentru a finaliza bratara sau colierul:

Bratara de mai sus are marime fixa, pentru a o face reglabila astfel incat clientul sa o poata marii sau micsora in functie de nevoie, adaugati mai multe zale si lant succesiv (imaginea 1 de mai jos) sau nu adaugati zala pe ultima veriga a lantului, ci lasati cateva verigi libere cum este prezentat in imaginea 2 de mai jos (astfel se poate inchide lantul cu carabina de orice za al lantului).

Pentru snururi exista mai multe variante de inchizatori. Cea din imaginile urmatoare se foloseste in felul urmator: Se adauga lipici in orificiul inchizatorii apoi se adauga snurul. Snurul ramane in loc in inchizatoare fiind lipit de ea cu adeziv.

Este recomandat ca snurul sa fie de aceasi marime ca orificiul inchizatorii pentru a sta cat mai fix, puteti adauga mai multe snururi subtiri la un loc in orificiu, important este sa stea strans:

Snururilor se poate aplica si urmatorul fel de capat:

In felul urmator: Pasul 1: Se adauga snurul sau panglica (se pot adauga mai multe snururi subtiri sau panglici). Pasul 2: Se preseaza cu un cleste prima latura a capatului peste snur. Pasul 3: Se preseaza si cealalta latura peste snur si peste prima latura, astfel prin presare snurul/panglica va ramane fixa.

Pentru panglici se foloseste urmatorul capat:

La acesta principiul este simplu: Se adauga panglica (sau chiar si mai multe fire de snur) apoi se preseaza. Zimtii acestei terminatii vor patrunde in panglica/snur si vor asigura fixarea ei. Pentru o fixare mai buna recomandam sa adaugati si lipici in interiorul terminatiei.

Capatul de snur cu cupa:

Se adauga snurul prin cupa, apoi se face un nod in interiorul cupei si se inchide cupa in felul urmator:

Ca si terminatii se pot folosi si capacele. Dupa ce insirati mai multe snururi, margele insirate pe ata, nailon etc, le legati la capat de un ac cu bucla si apoi prin orificiul capacului scoateti acul:

Inchizatori pentru bratari, coliere, lanturi. Cea mai uzuala forma de inchizatoare pentru cele mentionate mai sus este inchizatoarea carabina prezentata inimaginea de mai jos:

Se adauga la capatul bijuteriei in principiu folosind un lant ca si conector. Urechiusa carabinei contine un arc. Se deschide tragand de urechiusa si se inchide singura datorita arcului.

Inchizatorile Toggle sunt mai estetice decat carabinele, dar cu ele nu se poate crea bijuteria reglabila. Ele se folosesc atat pentru bratari cat si pentru coliere:

Sistemul de inchidere este simplu. Se adauga de un capat al bijuteriei “cerceul” iar de celalalt capat “bara”de la set. Inchiderea se face prin trecerea acelei “bari” prin “cerc”.

Inchizatori multisir: Aceste inchizatori contin mai multe bucle, de ele se poate lega snurul, adauga lant, panglica (folosind capetele de panglica) etc. Sistemul lor de deschidere/inchidere este simplu, la cele reprezentate mai jos se trage de ambele capete si astfel inchizatoarea se desface.

Cercei: Exista diferite forme de prindere pentru cercei. Cele mai uzuale sunt tortitele:

De ele puteti adauga margele, lanturi, capete textil etc cu usurinta. Se poate folosi o za ca si conector intermediar sau de obicei cele mai simple torite au la capat o bucla care se desface. Desfaceti bucla si adaugati de ele margelele dorite.

Acelasi principiu este valabil si pentru inchizatorile cu surub:

Cercei sau suruburi cu platou:

La acestea se lipesc “cabochon”, adica margele fara orificiu:

Sau se folosesc pentru lut polimeric. Platoul surubului este invelit in lut pentru o prindere mai buna decat prin adeziv:

Nailon / Guta.

Acestea sunt de doua feluri: Neelastic, folosit in special pentru a insira margele. Al doilea fel este cel elastic, folosit la fel pentru a insira margele, dar in principiu doar pe bratari, pentru a crea bratari fara inchizatori, elastice, cum este reprezentat in imaginea de mai jos:

La final, dupa ce se insira margelele pe nailon, se face un nod. Lutul polimeric Lutul polimeric are constitutia unei plastilline (dar putin mai dur). El se modeleaza ca si plastilina in diferite forme si figuri, iar la final se adauga in cuptor la o temperatura si timp fix (afisate in descrierea lutului). Dupa ce este scos din cuptorul, acest lut se intareste extrem de tare. Este folosit pentru a crea bijuterii, brelocuri sau alte accesorii de decor. Exista sute de tehnici si modele ce se pot realiza, in principiu trebuie folosita doar imaginatia, iar pe internet sunt mii de tehnici pentru realizarea lor.

Cateva exemple de ce se poate realiza cu acest lut polimeric:

Pentru aceste bijuterii recomandam sa folositi bazele pandant/cabochon CLICK AICI pentru a le vedea. Pe platourile acestora se poate adauga lutul.

Ce aveti nevoie pentru inceput? Recomandam sa cumparati diferite forme de ace (cu bucla, cu cap) in diferite culori, si zale de diferite marimi si culori. Ele sunt ieftine si uzuale, nu stiti

niciodata cand aveti nevoie de aceste accesorii. De asemenea ar trebui sa aveti mai multe carabine mereu pe stoc. Margelele raman la alegerea dumneavoastra. La fel si snurul. Daca nu stiti sigur ce doriti sa creati, puteti cauta pe google bijuterii si sa va inspirati. Daca nu stiti ce materiale aveti nevoie pentru a le crea ne puteti trimite poza la [email protected] si va spunem exact ce aveti nevoie. Clesti aveti nevoie cel putin de unul pentru a crea bucle la ace, sau a modela sarma, unul pentru a presa (capeti textil si altele) si unul pentru a taia acele daca sunt prea luni, sarma, lantul. Puteti presa si cu cel pentru bucle, dar este mai comod/simplu daca aveti un cleste special.

Cleste pentru bucle:

Cleste pentru taiat:

Cleste pentru presat:

Am creat mai multe ghiduri pentru utilizarea produselor, va invitam in sectiunea noastra de Tutoriale pentru a invata mai multe. Alte linkuri utile: http://www.multemargele.ro/content/category/25-cum-sa-faci http://www.multemargele.ro/content/category/102-bratari-ale-prieteniei http://www.multemargele.ro/content/category/170-bratari http://www.multemargele.ro/content/category/27-tehnici-de-bazaCum sa alegi inchizatorile: http://www.multemargele.ro/content/category/58-cum-sa-alegiinchizatorile

Nu ati gasit toate informatiile necesare? Trimiteti-ne un email la [email protected] si venim repede cu un raspuns! Daca doriti va putem trimite acest ghid intr-un format word pe email si il puteti scoate la imprimanta pentru a-l citi mai usor. Este interzisa publicarea tutorialelor pe alte situri sau folosirea lor in scop comercial.

Related Documents


More Documents from ""