Full Informatiu 3

  • December 2019
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View Full Informatiu 3 as PDF for free.

More details

  • Words: 1,363
  • Pages: 2
L’ESCOLA DE TOTS I TOTES H El passat dimarts dia 10 de Febrer va tenir lloc al menjador de la nostra escola una xerrada oberta Elals pares a càrrec de David Vilalta Murillo amb el títol “Al CEIP Margalida Florit s’ensenya el què s’ha d’apendre?” En David és mestre, però actualmente treballa a l’Institut de Ciències de l’Educació(ICE) de la Universitat Autònoma de Barcelona com a assessor de primària amb les escoles de nova creació.També forma part d’un grup de recerca de Ciències i un altre de Matemàtiques. El Claustre de Mestres hem tingut l’oportunitat aquest curs de poder comptar amb ell com a ponent en el seminari de formació que duim a terme cada any. Us feim un breu resum del que va explicar David per aquells que no vareu poder venir: A partir d’una sèrie de feines que es fan a les aules en David en va extreure el contingut i va mostrar la part teòrica que fa referència al currículum oficial d’ensenyament de les Illes Balears,demostrant així que al CEIP Margalida Florit s’ensenya el que oficialment s’ha d’aprendre, però d’una manera diferent a la tradicional. El gran èxit de convocatòria que va tenir la xerrada (un centenar de persones), demostra l’interès que teniu els pares per saber com s’ensenya a la nostra escola, i això als /les mestres ens anima a continuar formant-nos i treballant per oferir una educació de qualitat als nostres alumnes i també a poder donar oportunitats per mostrar-vos el que es fa a l’escola.

Alguns pares/mares van deixar el seu comentari de la xerrada. “Gràcies per il.lusionar els nostres fills i ensenyar-nos tant als pares” “Una exposició molt entenedora. Crec que haurà ajudat a resoldre molts dubtes.Tal vegada falta una mica més de temps per al debat. Entre uns i altres ens podem ajudar en aquesta aventura!”.

CEIP MARGALIDA FLORIT

NÚM.3

AVUI AVUI XERRAM DE...

El tema dels polls és un problema per a moltes famílies sobretot durant l’escolarització infantil, ja que és quan hi ha més contacte entre uns fillets i d’altres. Per això volem dedicar aquest espai a parlar dels tòpics i veritats d’aquests molestos animalons: Què són? El poll del cap és un insecte d’uns 2 mm de llarg, de color gris que viu entre els cabells, on troba un ambient càlid i humit. És un paràsit que s’alimenta de sang, viu entre 16 i 30 dies. La seva reproducció és molt ràpida ; la famella posa entre 100 i 300 ous, que tarden entre 7 i 10 dies en incubar la larva fins que neix el poll. Com saber si se’n tenen? El símptoma principal és una picor persistent al cap produïda per la irritació que fa la saliva del insecte a la petita ferida de la picada. Les zones on és més fácil detectar els polls i les llémenes són el clatell i darrera les orelles. Els polls adults són difícils de veure perquè fugen de la llum. Com es transmeten? Els polls es desplacen ràpidament, no salten ni volen, passen d’un cap a l’altre per contacte dels cabells. Això és més freqüent en situacions on hi ha una estreta convivència com les escoles i les guarderies. Al contrari del que molts pensen, el poll afecte igual als cabells sans i nets. Què cal fer quan s’està afectat? A les escoles convé que el tractament dels nens/es parasitats sigui simultani per evitar contagis entre els que encara no han començat el tractament i els ja tractats. Si hi ha familiars afectats s’han de fer també al mateix temps, per evitar a través d’ells tornin els polls a l’escola. Es recomana que un alumne afectat no assisteixi a l’escola fins que hagi fet el primer tractament. Mesures preventives: Raspallar els cabells cada dia, mantenint nets els raspalls. Informar als nens/es que l’intercanvi d’objectes pot afavorir el contagi. Revisar els cabells dels nens/es i de les persones que hi conviuen dos o tres cops per semana, sobretot si es graten el cap o es queixen de picor. Si observeu que el vostre fill/a té polls cal que aviseu al mestre/a. No s’han d’administrar insecticides “per prevenir” a persones no parasitades. Què cal fer amb un nen afectat de polls? El tractament es basa en una aplicació d’un preparat insecticida específic (loció o xampú, esprai, crema). Un cop fet el tractament les llémenes poden seguir visibles, encara que siguin mortes. Per treure-les es pot banyar el cabell amb una mescla d’aigua i vinagre, i després passar una pinta amb les pues molt fines (un llemener), o treure-les amb els dits. Cal revisar el cap una setmana després d’haver acabat el tractament per confirmar que no han nascut més polls.

ENTRAM DINS LES AULES A partir de 3r de Primària es duen a terme a totes les aules conferències, amb les quals es treballen un gran nombre de continguts curriculars. Totes les conferències requereixen d’una preparació abans, durant i després de realizar-la. Abans:

AQUÍ HI HA LES FOTOS D’ALGUNES DE LES ACTIVITATS QUE ES VAN FER A LA DIADA “ESCOLA POSA’T GUAPA”

1.- TRIAR UN TEMA QUE ENS AGRADI, MILLOR SI JA EN CONEIXEM ALGUNES COSES 2.- CERCAR MÉS INFORMACIÓ SOBRE EL TEMA 3.- LLOCS ON PUC CERCAR INFORMACIÓ - BIBLIOTECA - INTERNET - FAMÍLIA - AMICS - PERSONES EXPERTES - ENCICLOPÈDIES - LLIBRES ESPECÍFICS… ALTRES… 4.- ORGANITZO LA INFORMACIÓ. PUC FER UN GUIÓ AMB LES COSES QUE VULL EXPLICAR (DE MANERA ESQUEMÀTICA) 5.- PENSAR COM PRESENTARÉ LA INFORMACIÓ - CARTOLINA - POWER POINT - IMATGES - PLAFÓ - FENT EXPERIMENTS… EL PÚBLIC HAURIA DE PARTICIPAR… Hem de pensar la manera com ho farà.. (joc, enquesta, preguntes orals…)

D

Durant: -

MIRAR AL PÚBLIC PARLAR ALT I CLAR MIRAR D’EXPLICAR I NO LLEGIR TOT EL TEMPS… CONTROLAR EL TEMPS BONA ORGANITZACIÓ: SÉ EN CADA MOMENT QUÈ HE DE FER…

DIVENDRES DIA 13 ELS FILLETS DE L’ESCOLA VAN REBRE LA VISITA DELS “MISSATGERS DEL CARNAVAL”.

Després: -

ANALITZAR COM HA ANAT EL PÚBLIC HA PARTICIPAT ELS HA AGRADAT, HAN FET PREGUNTES??? SI L’HAGUÉS DE REPETIR, QUÈ CANVIARIA?? COM LA PODRIA MILLORAR?

Els alumnes consideren que les conferències els ajuden a... – Aprendre a treballar en grup. – Aprendre a agafar apunts. – Aprendre nous conceptes i continguts. – Trobar-se amb els amics per a treballar. – Perdre un poc la vergonya de parlar en públic. – Exposar millor la informació. – Veure estils de powerpoints, plafons… – Conèixer millor els companys de classe. – Estar més atents a les explicacions. – Intentar fer-ho més bé perquè no siguin un rotllo. – A aprendre a fer esquemes. – Intentar explicar les coses amb les nostres paraules. – Que tothom fa feina, implicació de tothom. – Saber resumir. – Aprendre més coses sobre els temes. – Conèixer l’estructura d’una conferència.

DE TOT UN POC -Us volem recordar que els capvespres l’escola és tancada, que només hi ha les desadores i elles no poden obrir a ningú, si els fillets deixen els deures, un abric, la motxilla…no podran entrar. -Si algú no reb bé les circulars per correu electrònic oes vol donar de baixa, per favor que avisi a secretaria. -Recordar-vos que dia 27 de febrer i dia 2 de març no hi ha classe. (Són dies que les escoles de Ciutadella agafen de lliure disposició). -Dia 14 de febrer va tenir lloc la diada “Escola posa’t guapa”, i tot i que el temps no acompanyava, diverses famílies van participar d’aquesta jornada. Volem agrair a l’APIMA i a tots els pares/mares que van venir a ajudar en tasques de manteniment del centre de forma desinteressada. -Divendres dia 20 celebrarem el Carnaval. Els fillest/es han de venir a l’escola vestits de turistes,( Posa-hi imaginació!!!).No fa falta anar a comprar res, basta anar a ca un amic, a ca s’avia, un conegut…perquè ens deixi alguna penyora. Recordau que heu de dur un tros de sobrassada per poder torrar a l’escola (duis-la dins un tovalló o “fiambrera”, evitau emprar paper d’alumini). -El darrer dimarts (dia 24 de febrer) les classes acaben a les 13.00h. Aquest dia no hi ha menjador ni tampoc extraescolars.

DIVENDRES DIA 20 CELEBRAREM TOTS EL CARNAVAL, PENSAU A VENIR VESTITS DE TURISTES. PREPARAU-VOS PER RIURE I PASSAR-HO BÉ!

Related Documents

Full Informatiu 3
April 2020 8
Full Informatiu 3
December 2019 9
Full Informatiu De Desembre
November 2019 23
2008-12 Full Informatiu
November 2019 17
2009-02 Full Informatiu
December 2019 8