Enlife Magazine June - July 2009 By Enlife Media

  • May 2020
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View Enlife Magazine June - July 2009 By Enlife Media as PDF for free.

More details

  • Words: 7,526
  • Pages: 61
exploreyouremotions

magazine

ee n L i f e nLife iunie - iulie 2009

FASHION & Alexander Mc Queen Good speed

Michael!

Top 10 “masini de criza”

SUMMER HOTELS JUNE 2009

LOVE IS IN THE AIR cyber-love

KIVOTOS CONTACT: Ornos bay GR 84600 Mykonos, Greece Tel: +30 22890 24094 Fax: +30 22890 22844 [email protected] www.kivotosmykonos.com

Acest hotel boutique cu arhitectura sa eleganta a fost construit respectand in totalitate splendoarea mediului si ttraditiile din Mykonos, una din cele mai fascinante insule din lume. Locat pe o plaja privata in magnifica zona Ornos Bay, Kivotos este doar la 5 minute de orasul Mykonos, port si aeroport Atmosfera ospitaliera a unei rezidente de familie este combinata cu o eleganta rafinata si tot confortul unei vile luxuriante. Kivotos este pus la punct cu toate echipamentele moderne hoteliere pentru toate cele 40 de camere si apartamente fiecare din ele fiind individual decorate.

Designul din interior si exterior include aspecte antice, sculpturi, fragmente contemporane, mosaic si fresce, toate create de artisti faimosi si manufacturiei locali sub atenta coordonare a detinatorului acestei proprietati. O armonioasa imbinare intre trecut si prezent, unde secolul 17, 18 si 21 coabiteaza ca piesele unui puzzle perfect pentru a te impresiona. Restaurantul “ La Meduse” cu bucatarie internationala si restaurantul “ Le Pirate” de la marginea marii cu specialitati mediteraneene, iti vor ascuti acuitatea gustativa. Pentru relaxare si exercitii fizice, Kivotos ofera 2 piscine, ( una cu apa de mare si muzica subacvatica), o plaja privata, un centru ultraechipat pentru fitness, centru de spa, tratamente de infrumusetare, coafor, zona de squash (aprobata de World Squash Federation, biliard si internet cafe.

GRECIA Poti sa-ti celebrezi chiar nunta intr-o atrmosfera paradisiaca intr-o capela traditionala ce poate continua cu un cocktail party la bordul unui yacht de 25 de metri “Prince de Neufchatel” in timp ce navigati pe Marea Egee.

Taramurile de vis, atentia familiala si serviciile de calitate ale personalului va vor face sa va simtiti ca acasa, garantandu-va amintiri extraordinare din timpul sederii la Kivotos.

EURO BAMBILICI e-paper | online

enLife magazine e-paper ( online) PUBLISHER SC ENLIFE MEDIA SRL [email protected] http://www.enlife.eu [email protected] http://www.my-gift.ro

Domnule, poporul roman e plin de ‘intelighentie’! Aceasta este concluzia tuturor sociologilor, analistilor, istoricilor s.a.m.d., din toate timpurile. Starea de fapte cu pricina, isi gaseste probabil originea in vorbele de duh ale batranilor satului romanesc, care zic in felul urmator: mamicaa, sa tzai minte: doar curvilii de la oras sa iepileaza! Mergand pe firul logic al acestei zicale, putem intelege perfect de ce traim intr-o tara fara cap si fara coada, in care absolut totul e posibil, chiar si circul recentelor alegeri europarlamentare. Asa cum probabil majoritatea populatiei cu drept de vot din Romania a inteles si daca-am vrea, n-avem de unde… De-aia nici nu ne-am dus la vot… De cel putin 20 de ani incoace, pe scena politica romaneasca, in traiul nostru cotidian si in constiintele noastre chinuite, nu se afla decat fix aceeasi marioara, doar ca de fiecare data are o alta palarioara. Mai putin acum, la ultimele europarlamentare, unde absolut toti s-au comportat identic, purtand doar o singura palarie. Aceea de euro bambilici, singura preocupare reala fiind maniera in care sa zambeasca triumfatori la televizor, in urma succesului reportat in alegeri. Da ce sa vezi minune, lumea nu prea a iesit la vot. Atat de nu prea, incat maimutoii jucausi, cu sau fara trandafiri in piept, portocalii la moaca sau galben – albastru la port, au ajuns sa se bata pe cinci voturi de pe-acia si inca vreo 7 de pe-acolosa….

+40.724.205.409 +40.31.40.50.678(679) enLife magazine este o marcã înregistratã a companiei enLife media. Reproducerea fãrã acordul autorilor a oricarui material text, imagine din publicaţie este strict interzisã. All rights reserved to enLife media 2009©

www.enlife.eu life.eu exploreyouremotions

Dupa bataia penibila, ca si cum era perfect normal sa fie asa ( si au dreptate, noi toti i-am invatat ca asa-i… ), au iesit la televizor si ne-au spus ca ne vor reprezenta cu demnitate si onoare in Europa, pe noi, pe toti, poporul roman in intregul sau! Zau asa… Eu am fost la gratar in ziua votului… Am greata de stampile, ce sa fac… Si se pare ca si altii, de fapt ‘niste mai multe milioane’ de altii ( adica cea mai mare parte a cetatenilor romani cu drept de vot ) au fost tot la o friptura mica. Da, ne-am incalcat ‘datoria’ de a vota pentru binele tarii. Dar nu-i nimic, in compensare, ne-o pastram pe cea care da bani la stat cu ghiotura, pentru ca un pitic ce nu de mult a cazut fix in tartacuta in timpul unui show televizat live, sa poata sa-si plateasca facturile personale de curent, in timp ce noi devenim someri, disperati, ne inchidem firmele, renuntam la case si la masini. Ce frumos… Parca ti se umple inima de… de draci! Multi, desi, si cu coarnele cat mai ascutite! Si astfel, incepe sa te scarbeasca obligatia unui vot pentru acelasi nimic de toate zilele, numai ca de data asta, mult mai enervant.

Ca meniu de alegeri, am avut de optat intre smecheri, inculti, nevrotici si complet inutili. Wow…oare ce sa stampilam…grea alegere…. Pe dracu grea! Intoarcem spatele si mergem la distractie, ca tot e week-end prelungit. Poate asa or intelege si domnii ca nu-i mai vrea nimeni acolo, ca sunt fumati si afumati si ca au facut destul rau pana acum. In mod normal, ar trebui sa le ajunga… Dar, mai mult ca sigur, in buna traditie a natiei asteia sucite, rezultate contra naturii, din doi tati- Traian si Decebal, ei, domnii de sus de tot din varful tepei, vor continua sa fie nesimtitori la popor si simtitori la chiolhan si avutie proprie.

Si unde mai pui ca, probabil pentru totdeauna, vor putea conta pe sprijinul mentalitatii de tot duhul, a celor care nu se epileaza pe picioare pentru a nu fi curve. A celor care indeasa o stampila oarba pe un buletin de vot, pentru a primi in schimb niscaiva bani de buzunar ( cam cat o cursa cu taxiul, din Barbu Vacarescu pana in Militari…), conserve, tricouri si napolitane cu termen de garantie expirat… Bravo! Meritam sa ne pupam singuri in dos! Nu de alta, dar suntem ultimii, n-a mai ramas nimeni in spatele nostru ca s-o faca…

CYBER LOVE

din CUPRINS

FASHION ACCESORII DIETE Celebre

SEXUALITATEA EXTRACONJUGALA CALENDAR iunie-iulie

TOP 10 masini de criza Good speed Michael !

Alexander Mc Queen beauty & the beast

www.enlife.eu | enLife magazine | 3

Love is in the air

dragostea e-n cablul de net

3 | enLife magazine | www.enlife.eu

Specialistii considera ca istoria site-urilor de socializare on line incepe o data cu aparitia SixDigrees.com. Acesta s-a dorit a fi un un mijloc de cunoastere si de comunicare, dar, in ciuda succesului de care s-a bu¬cu¬rat (milioane de utilizatori), a fost inchis in anul 2000. Dupa cum spun creatorii sai, nu venise inca vremea serviciilor de acest gen. Urmatorul moment important a fost lan¬sarea in anul 2002 a Friendster, un site care-si propunea, initial, sa ii ajute pe uti¬lizatori sa-i cunoasca, in eventualitatea unei relatii amoroase, pe prietenii prie¬te¬ni¬lor lor, care ar fi niste perechi mai bune de¬cat strainii. Friendster s-a bucurat de un foarte ma¬re succes, atragand rapid sute de mii de utilizatori, insa problemele tehnice, dar si usu¬rin¬ta cu care administratorii stergeau con¬tu¬ri¬le false (de exemplu, parodiile la adresa unor celebritati) au dus la o plecare in masa. Friendster ramane, insa, foarte popu¬¬lar in tari ca Filipine si Indonezia. Fostii utilizatori Friendster s-au reo¬rien¬tat spre alte servicii similare, MySpace fiind printre principalii beneficiari. La ora actuala, MySpace are sute de mi¬lioane de membri inregistrati. Insa ana¬lis¬tul Nate Elliot semnala, intr-un interviu pentru ABCNews.com: „E clar ca sunt foarte multi oameni care petrec foarte mult timp pe acest site. Dar numerele enor¬me de membri sunt doar un miraj. Doar o fractiune dintre membrii inre¬gis¬trati se mai intorc. Si doar o fractiune il folosesc in mod constant“.

Succesul enorm de care se bucura MySpace este, insa, incontestabil si a de¬terminat gigantul media News Corp sa cumpere in 2005 site-ul pentru 580 de milioane de dolari. Dar, sa revenim pe plaiurile mioritice, unde, evident, nu ducem nicidecum lipsa de socializare online. Asadar, Romania si hi5 merg mana-n mana, iar priza la publicul larg a acestui site, este incredibila. Practic, este foarte greu sa nu dai curs tentatiei de a-ti face un cont, motivele fiind felurite si deloc lipsite de importanta pentru fiecare dintre noi. Spre exemplu, acest site de socializare online, atat de iubit de unii si poate in egala masura atat de hulit de altii, gazduieste ‘prieteni’ de tot felul, a caror dorinta primordiala este aceea de a-si etala, cum altfel, capacitatile intelectuale. Un exemplu in acest sens ni-l ofera Claudiu, hi5-ist inflacarat, impartasind curiosilor cateva impresii despre sine: “ Pot sa spun despre mn k sunt un tip care ii place sa se distreze si sa ies cu prieteni. Sunt mai nebun aja dar in sensul bun al cuvantului, n-am mai multe fitze ca oricare. Eu sunt doar eu si dak vreti sa afkati mai mult despre mn uitati ID-ul meu****…” O alta domnisoara, draguta si bine pregatita din punct de vedere sinaptic si neuronal, de asemenea dorind sa infatiseze cateva impresii despre sine privitorilor, marturiseste cat se poate de sincer, in sectiunea Adauga o descriere, ca : “…m-am coborat jos pt k picioarele chiar ma durea! “. Tot aceeasi domnisoara, dorind probabil sa faca publice sentimentele nobile ce o incearca necontenit la adresa iubitului ei, il descrie pe acesta ca fiind oarecum “un ceva” care, la un moment dat, poate cauza si moartea: “ eu cu iubitul meu mor de iel viata mea :x:x:x:*:*:* ”

facebook

My Space

Net Log

hi 5 www.enlife.eu | enLife magazine | 4

O interpretare pur personala ma determina sa cred ca distinsa duduie a dorit sa ne explice ca individul ii este atat de drag, incat ar fi in stare sa renunte inclusiv la viata, pentru acesta. Probabil ca aici, unii mai rautaciosi aja, ar putea s-o roage pe biata fata sa stranga niste banuti de la taticu si sa ii cumpere iubitului, in dar de ziua lui, o pereche de sosete proaspata precum roua mutilor. Sau, daca asta nu se poate, macar sa mearga la o distanta sigura in spatele lui, atunci cand cei doi colinda impreuna pe la cumparat ginshi de firma din targul Vitan….. Dar, precis, doar rautaciosii vor spune asta, restul probabil alegand sa-si faca o cruce mare si sa zica Doamne fereste!

5 | enLife magazine | www.enlife.eu

Una peste alta, exemple precum cele mai sus mentionate, intalnesti la cateva click-uri distanta daca ai rabdare si daca te tin nervii. Insa nu toate profilurile de pe hi5 exprima un grad extrem de scazut a intelectualitatii individului si o dorinta nebuna de etalare a prostiei si fitelor balcanice. Cate o data la nu stiu cate pagini, intalnesti si profile decente ale unor oameni mai mult sau mai putin obisnuiti, care fie au mai mult timp liber la dispozitie, fie, din contra, incearca sa gaseasca prin intermediul acestui tip de site-uri o conversatie interesanta cu persoane atractive ori din punct de vedere a fizicului, ori a modului de exprimare, ori ambele, dar nu dispun de timpul necesar pentru a face acest lucru inafara lumii virtuale. De asemenea, acest tip de site constituie pentru unii, o modalitate eficienta de a-si promova diverse proiecte, produse, idei si astfel le pot face publice.

LOVE ON <<

Mai exista in mod evident si o categorie de ‘visatori’, care cred ca dragostea adevarata vine fix prin cablul provider-ului de internet. Poze de la mare in costume de baie foarte provocatoare, munti de silicoane, tone de muschi umflati cu steroizi si desigur, nu prea multa gramatica a limbii romane, inspira unora increderea in dragostea online adevarata. Din pacate, majoritatea celor care aleg sa isi intalneasca in viata Daca ar fi sa trag o concluzie, aceea ar fi ca reala partenerul virtual, sunt de cele mai multe pentru mine utilitatea hi5 – ului se materiori dezamagiti. alizeaza tocmai prin existenta acestui articol.

Mi-a servit drept experiment. Nu sunt, din pacate pentru mine, atotcunoscator si nu am nici atat de multe certitudini incat sa pot exclude exceptiile care, pana la urma, confirma regula. Dar totusi, parca e mai frumos si mai interesant drumul catre cunoastere, atunci cand mergi la o intalnire cu cel sau cea pe care o doresti alaturi…

hi 5

www.enlife.eu | enLife magazine | 6

Cum ne mentinem in forma ? Diete celebre si sport

Parca bluza asta imi venea mai bine data trecuta… Si nici blugii nu ma mai incap…Cred ca m-am ingrasat… Deja genul asta de comunicare cu propriul eu , a devenit un cliseu. In esenta , este insa o problema serioasa. Pana si studiile recent realizate de specialisti din Uniunea Europeana , releva tendinta accelerata a romanilor spre ingrasare si viata sedentara. E simplu. Mancam de putine ori in decursul zilei , dar foarte consistent , iar majoritatea timpului il petrecem fie pe un scaun intr-un birou , fie in masina. Sportul , nu prea mai intra in discutie. La toate astea , putem adauga cu usurinta omniprezenta restaurantelor fast-food , care , din lipsa de imp si chef de gatit , par a fi solutia optima pentru o masa care sa ne satisfaca dorinta de a manca pe saturate. Pe cale de consecinta , pe parcursul unei perioade destul de scurte de timp , devenim ‘fericitii’ posesori ai diabetului , celulitei , problemelor vasculare de tot felul , dureri de spate continue si sacaitoare , ne miscam din ce in ce mai greu si viata sociala este destul de afectata. Dar , o data ce am identificat problema , trebuie sa gasim si o solutie in rezolvarea ei.

7 | enLife magazine | www.enlife.eu

Asadar, readucem in discutie necesitatea sportului in viata fiecaruia dintre noi, precum si modalitatile de a ne hrani corespunzator si sanatos. Un prim pas ar fi sa ne controlam meniul zilnic si sa intelegem ca un regim alimentar adecvat, desi este necesar si util, el trebuie aplicat urmand anumite indicatii, pentru a nu creea un dezechilibru general in organismul nostru.

In acest numar al revistei enLife magazine va prezentam un tip de dieta pe care faimosul cantaret Demis Russos a folosit-o undeva la inceputul anilor ’80 , in lupta sa cu obezitatea. Cantaretul a reusit sa slabeasca 45 de kilograme in doar sapte luni, respectand cu sfintenie un regim alimentar pe care singur si l - a impus, fara a fi nevoit sa apeleze la ajutorul vreunui nutritionist:

Micul dejun •un suc proaspat de grapefruit sau un ou tare; •cafea neagra, sau ceai neindulcit Gustare ora 11:00 •telina cruda; •branza sau iaurt slab Pranz •salate de legume verzi ( in orice cantitate ) sau legume fierte la abur, cu suc de lamaie sau otet, fara ulei Gustare ora 16:00 •telina ( frunze crude ) ; •branza de vaca sau iaurt slab Cina •peste alb sau pui fara pielita ( orice cantitate ) la gratar sau fiert, fara sare; •sos din branza de vaca sau iaurt Inainte de culcare •de patru ori pe saptamana un pahar cu lapte; •in fiecare seara, un ceai de plante calmante Dupa ce ati inceput sa pierdeti in greutate, puteti introduce in regimul vostru alimentar, alimente precum: fructe ( la micul dejun sau dupa-amiaza, dar mancate separat, la cel putin 3 ore dupa o masa cu proteine si asteptati doua ore inainte de a manca altceva ) , oua sau paine de soia ( in alternanta cu fructele ) , legume si branza slaba la cina.

Desi in dieta artistului nu e mentionat nimic despre activitatea fizica, indraznim sa va oferim cateva sfaturi in aceasta directie. E musai ca orice regim alimentar sa fie insotit si de miscare. Asadar , o plimbare seara prin parc de macar un kilometru sau o alergare usoara, trebuie sa faca parte din incercarea voastra de a pierde din greutate. Un abonament la o sala de fitness sau forta, ar fi de asemenea un pas pe care ar trebui sa-l faceti pentru a va apropia si mai rapid de greutatea dorita. Acolo veti intalni cu siguranta personal specializat, ce va va invata cum sa lucrati pentru a slabi mai rapid si pentru a va modela corpul in asa fel incat viata voastra sociala sa redevina o placere , iar hainele pe care le purtati sa se aseze lejer pe corpul vostru. N-ar strica nici o partida de inot la bazin sau la piscina… Va dorim succes si speram sa ramaneti aproape de noi si in numerele viitoare , pentru a descoperi alte diete celbre si sfaturi de intretinere corporala ce au ajutat in decusrul timpului mii de oameni in lupta lor cu kilogramele! www.enlife.eu | enLife magazine | 8

Accesoriile toamnei 2009 Alina Tirlea fashion editor

PRADA 9 | enLife magazine | www.enlife.eu

fashion

Parea ca nebunia accesoriilor exagerate va lua sfarsit odata cu povestile despre manechine cu picioarele rupte pe podiumurile de prezentare, cu dezbaterile aprinse despre cat de nesanatoase sunt tocurile supradimensionate si platformele rigide cu care designerii s-au decis sa ne “pedepseasca” peste vara.

NINA RICCI

LOUIS VUITTON

Insa vorba veche, cum ca frumusetea cere sacrificii, nu e nicaieri mai evidenta ca in creatiile prezentate pentru sezonul toamna-iarna 2009. Cizmele, mulate, ca cele din show-urile Louis Vuitton, Gucci sau Rodarte, sau cele largi de la Emilio Pucci, Hussein, Chalayan si Prada, mult peste genunchi sau pana la jumatatea gambei, platformele imense cu talpa structurata si arhitectonica bizara de la Galliano sau adevaratele Ozn-uri propuse de Nina Ricci, vor pune la grea incercare echilibrul ( si bugetul ?) cochetelor. www.enlife.eu | enLife magazine | 10

JOHN GALLIANO

GIVENCHY DIOR

LANVIN

11 | enLife magazine | www.enlife.eu

DOLCE & GABBANA

PRADA

LOUIS VUITTON

PRADA

DIOR

www.enlife.eu | enLife magazine | 12

fashion

accesorii

Exagerarile nu mai tin doar de capitolul pantofi, toamna viitoare atat bijuteriile cat si accesoriile capilare cresc amenintator in dimensiuni si… greutate. Colierele cu tenta SF, facute parca din materiale reciclabile de la o nava interstelara proaspat aterizata din taramuri de Star Trek, aduse pe podium de Lanvin, lanturile suprapuse cu ceasuri pe post de pandantive, creata de Dolce & Gabbana sunt must-haveurile sezonului. Deviza pare sa fie cu cat mai mare si mai ciudat, cu atat mai trendy.

13 | enLife magazine | www.enlife.eu

LANVIN

fashion

LANVIN

fashion DOLCE & GABBANA

www.enlife.eu | enLife magazine | 14

JOHN GALLIANO

La capitolul palarii ( de parca li s-ar mai putea spune asa…) maestrul ciudateniilor absolute este, cine altul, decat Alexander McQueen: franghie pusa gramada, saci menajeri, roti de masina, abajur din pene, colivii si umbrele, orice parand a fi potrivit designerului. Deja baticurile pline de banuti metalici si margele, ale lui John Galiano par de-a dreptul “cumintele” , ca si urechiusele a la Playboy din show-ul Louis Vuitton.

LOUIS VUITTON

ALEXANDER McQUEEN

EMILIO PUCCI

Scanand colectiile sezonului urmator, ma intreb ce ar putea cuprinde propriul meu wish-list. Pai in primul rand geanta transparenta de la Channel, pentru ca m-ar forta sa-mi pun o ordine impecabila in nimicurile pe care le car zilnic cu mine, botinele de la Hermes – pentru ca sunt incredibil si atemporal de sexy, geanta din blanita a lui Jean – Paul Gaultier ( cu riscul de a-mi pune in cap toti ecologistii ) si poate, pentru Revelion, frumosii stiletto din piele lacuita de la Pucci, desi cred c-ar trece si Pastele viitor pana as reusi sa-i termin de incheiat….

CHANEL

JEAN PAUL GAULTIER

HERMES

www.enlife.eu | enLife magazine | 16

Automobile care fac şuşu pe criza

Va prezentam in cele ce urmeaza, topul celor mai scumpe 10 automobile de serie din lume si preturile cu care acestea pot fi achizitionate. Si in cazul in care va intrebati, va asiguram ca exista clienti pentru fiecare dintre ele!

Maybach 62 Maybach 62

19 | enLife magazine | www.enlife.eu

Pe ultimul loc in acest top exclusivist, se afla constructorul german Maybach, reprezentat prin lumizina sa Maybach 62, evaluata la 385.250 $. O limuzina ultra luxoasa, conceputa pentru a satisface pana si cele mai PRADA exigente gusturi in matrie de confort si calitate. Nici latura sportiva nu a fost deloc neglijata, masina fiind dotata cu un propulsor de 543 CP, cu 12 cilndri in V, ce poate atinge suta de kilometri/h in doar 5,4 secunde.

www.enlife.eu | enLife magazine | 20

Porsche Carrera GT

21 | enLife magazine | www.enlife.eu

Tot germanii puncteaza si pentru locul 9, prezentantd spre admiratia impatimitilor, modelul Porsche Carrera GT, evaluat la suma de 440.000 $. Nu-i decat o bestie pe patru roti, ‘impinsa de la spate’ de vreo 550 CP, dositi bine in cei 10 cilindri in V si de cuplul de 600 Nm pe care il dezvolta motorul conceput de Porsche pentru Carrera GT. In cazul asta, sa tot moara de ciudata vecinul al carui Cielo tunat isi etaleaza lenea in fata blocului….

www.enlife.eu | enLife magazine | 22

Mercedes Benz SLR McLaren

23 | enLife magazine | www.enlife.eu

Locul 8, Mercedes–Benz SLR McLaren – 457.250 $ Un monstru pe patru roti, creat de Mercedes-Benz in colaborare cu McLaren Automotive, pe care specialistii il considera atat de bun incat sa poata pune probleme serioase unor modele sport consacrate precum Ferrari Enzao, Ferrari 599 GTB, Aston Martin V12 Vanquish sau Porsche Carrera GT. Cei opt cilindri in V, cu 3 supape / cilindru sunt suficienti pentru ca SLR-ul sa atinga suta de kilometri in doar 3,6 secunde. Cei 310 CP pe care acesta ii pune la bataie, te vor purta pana la o viteza maxima de 337 km/h cat ai spune Mercedes SLR McLaren. Arata bestial si se comporta ca atare. Pur si simplu, mori dupa el!

www.enlife.eu | enLife magazine | 24

Koenigsegg CCR

7

Koenigsegg CCR

6

Saleen S7 Twin Turbo

5

LeBlanc Mirabeau

In ordinea preturilor de pe tricou, locul 7 revine constructorului suedez Koenigsegg prin modelul CCR - 545 568 $ . Locul 6, Saleen S7 Twin Turbo – 550,000 $. Locul 5, LeBlanc Mirabeau – 645,084$, iar locul 4, SSC Ultimate Aero – 654 400 $.

4

Ultimate Aero

Ultimate Aero

www.enlife.eu | enLife magazine | 26

Si-acum podiumul. Locul 3, cu lauri si onoruri, revine concernului italian Pagani, reprezentat de modelul Zonda Roadster F C12S – 667 321 $. Debutand in 2006 la Salonul Auto de la Geneva, Roadster F este cel mai scump model coupe, produs vreodata. Echipata cu un motor de 7,3 L Mercedes – AMG V12, Zonda Roadster F are sub capota o herghelie de 680 CP si atinge o viteza maxima de peste 345 km/h. Acceleratia de la 0 la 200 km/h se produce in 9,8 secunde mititele!

27 | enLife magazine | www.enlife.eu

3

Zonda Roadster F

Locul doi, revine tot unei case italiene. Ferrari tinteste cat se poate de sus si chiar reuseste sa-si atinga target-ul prin Ferrari Enzo, evaluat la pretul de 1.000.000 $.

2

Ferrari Enzo

Dupa ce ca are pe capota calutul cabrat, Enzo mai e si rosu. Cum poti sa rezisti oare unei asemenea tentatii, chiar daca pentru ea trebuie sa platesti milionul de dolari? Pai, nu prea poti. Mai ales ca acest model de Ferrari nu doar arata superb, ci are si performante greu de egalat de majoritatea automobilelor exotice cu veleitati sportive. Asadar, 12 cilindri in V, 660 CP la 7.800 rpm, o viteza maxima de 350 km/h si o acceleratie de la 0 la 200 km/k in doar 10 secunde si-un pic. Acest model este practic un ‘must have’ pentru pasionati!

www.enlife.eu | enLife magazine | 28

Punctaj maxim si implicit locul intai pe podium, urmasi demni ai romanilor, italienii de la Bugatti! Iata cum s-au asezat ei confortabil pe tronul invingatorilor, ocupand practic toate cele trei pozitii din topul celor mai scumpe 10 automobile de serie din lume. N-au decat, oricum fiind la o distanta greu de egalat, daramaite de intrecut, fata de toti ceilalti constructori de automobile exotice premium. Bugatti Veyron – 1.192.057 $ matura pe jos, la propriu, cu orice competitor din clasa sa. Performantele uluitoare demonstrate in practica de acest automobil i-au lasat pe toti impatimitii cu gura cascata si probabil, pe unii dintre ei si cu buzunarele mai goale. Sub caroseria complet aerodinamica a lui Veyron se afla un motor de aproximativ 8.000 cc, care dezvlota nici mai mult nici mai putin de 1.001 CP, la 6.000 rpm. Viteza maxima este stabilita in jurul valorii de 408 km/h, iar accelaratia de la 0 la 100 km/h se intampla in doar 2,46 secunde !

1

Bugatti Veyron

Bugatti Veyron

29 | enLife magazine | www.enlife.eu

Dragilor, cred ca de-acum e evident. Acest top al celor mai scumpe 10 masini de serie din lume, e o concurenta continua intre germani si italieni, presarata din cand in cand cu ceva suedezi si americani. Din toata tocantia asta, nu rezulta decat un singur lucru: criza financiara nu ne sperie, ba din contra, ne ambitioneaza. Pe cale de consecinta, astept cu nerabdare momentul in care am sa dau o tura prin oras cu propria naveta spatiala. Pana atunci insa, am sa imi indrept atentia spre plaiurile mioritice, unde Loganul cu tobe sport, religiozitate insirata pe parbriz, geamuri fumurii si un soricel care tuteste pe post de filtru de aer, face deliciul impresiei de sportivitate pe patru roti. Numa’ bine copilasi, drive safe!

www.enlife.eu | enLife magazine | 30

SEX SEXUALITATEA

EXTRACONJUGALA ASPECTE SOCIOLOGICE SUI GENERIS ALE SEXUALITĂŢII EXTRACONJUGALE Sorin SPINEANU-DOBROTĂ,

Lect. Univ. Dr., Facultatea de Sociologie şi Asistenţă socială, Universitatea din Bucureşti Love me less, but love me for a long time. Love continuare din enLife magazine mai 2009

Definiţia socială a masculinităţii este una ce ţine de registrul moral, nu de cel fizic. Bărbăţia este atributul moral care implică rezistenţă, curaj, stăpânire. A fi bărbat nu constituie o situaţie câştigată din start, ci este semnul conformării la anumite norme sociale, el având nevoie în primul rând de încredere, acceptare, apreciere, admiraţie, aprobare şi încurajare. Femeile, în schimb, au nevoie de ocrotire, înţelegere, respect, devotament, recunoaştere şi siguranţă emoţională (C. Tudose, 2005). În ceea ce priveşte morala sexuală, un bărbat cu mai multe partenere nu încalcă norma socială, pe când o femeie, dimpotrivă. Bărbatul imoral va fi cel care încalcă regula identităţii sexuale a datului său fizic. O femeie imorală este femeia care încalcă norma morală a sexului ei: prostituata, de exemplu. Dar acest fapt social nu constituie o identitate, ci un raport cu alţii. Putem deci vorbi de un dimorfism al moralei sexuale societale, de tabu-uri şi, în consecinţă, de încălcări diferite . Morala socială nu are coerenţă întrucât are două criterii cu care operează (economice şi simbolice) şi două măsuri diferite. În cazul femeii, doar pluralitatea partenerilor este depreciată, ca ”prostituţie”. Norma masculină o constituie ”bărbăţia” şi “virilitatea”, pe când cea feminină este ”fidelitatea”. Natura acestor norme este diferită, la fel ca şi domeniile lor de aplicare. Pentru bărbat, norma şi încălcarea acesteia se raportează la ce este bărbatul, iar pentru femeie, la ce face femeia. Pornind de la inventarul Bem (1974) pentru rolurile de sex, tabloul paralel de norme, încălcări şi identităţi, conceput pe baza setului de valori adânc înrădăcinate în mentalitatea românilor, va evidenţia o inconsecvenţă în receptarea, de către români, a statutului femeilor cu parteneri multipli de 31 | enLife magazine | www.enlife.eu

sex opus, comparativ cu perceperea imaginii bărbatului aflat în aceeaşi situaţie, norma având un grad ridicat de permisivitate pentru bărbaţi (S. Spineanu-Dobrotă, 2005). Criteriul analizat reprezintă o deviere de la norma sexuală explicită, care este cea a cuplului fidel, căsătorit, stabil, cu membri de sexe opuse, atribute sexuale culturale marcate. Şi totuşi, asistăm la evoluţia rapidă a cuplului către noi modele de comportament marital, determinate sociocultural, fiind martorii modificărilor imaginarului colectiv despre adulter, prin minimalizarea efectelor distructive asupra căsătoriei, considerându-l ca o posibilă supapă de compensare şi/sau substituţie sau chiar ca un kamikaze împotriva constrângerilor şi restricţiilor mariajului monogam. Cercetările asupra tipologiei relaţionale în cuplurile homosexuale (A. P. Bell şi M. S. Weinberg, 1978, cit. de S. M. Rădulescu, 1996) au sintetizat următoarea bază de clasificare: relaţia “închis-cuplat”, definită prin forma familială, maritală, similară celei heterosexuale; relaţia “deschis-cuplat”, o relaţie relativ stabilă, în care sexualitatea este, mai mult sau mai puţin, extrafamilială; relaţia funcţională, existentă în cazul acelor parteneri homosexuali care nu se află în relaţii stabile şi au o largă varietate de parteneri (percepţia acestora în comunitatea gay este aceea de “homosexuali nefericiţi”); relaţia asexuală, caracterizată prin prezenţa în cuplu a indivizilor care au un interes sexual scăzut şi înclinaţia spre o existenţă solitară, bărbaţii homosexuali din acest grup având contacte sexuale întâmplătoare.

Cea mai mare parte a lesbienelor trăiesc în cupluri “închise”, în timp ce cuplurile de bărbaţi homosexuali sunt “cupluri deschise” şi “funcţionale”. Bell şi Weinberg relevau că aproximativ 50% dintre subiecţii homosexuali bărbaţi studiaţi au avut parteneri sexuali multipli, doar 28% dintre cei cuprinşi în eşantion au avut un singur partener. În ceea ce priveşte homosexualitatea feminină, studiul sublinia că 75% dintre lesbiene sunt stabile, cuplul feminin având durabilitate în timp. Unul din motivele pentru care lesbienele tind mai mult spre stabilitate decât bărbaţii homosexuali este acela că, prin natura lor, femeile sunt mai sentimentale, manifestând în cadrul cuplului dragoste şi afecţiune într-o doză mai mare decât bărbaţii (care au o capacitate mult mai mare de separare a energiei sexuale de cea emoţională), iar suferinţa apărută în urma unei separări este mult mai profundă pentru o femeie Frecvenţa coabitării gay este, proporţional, mai ridicată decât la persoanele de orientare heterosexuală, care pot recurge la instituţionalizarea relaţiei. Ca aspiraţie şi ca realizare, homosexualii tind spre relaţii stabile. Conform rezultatelor unui studiu pe care l-am realizat între anii 2006-2008, prin interviuri calitative repetitive aplicate online pe patru website-uri cu profil matrimonial asupra a 850 de subiecţi, 55% dintre bărbaţii homosexuali şi 90% dintre lesbienele din marile oraşe – Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara – trăiesc într-un cuplu, cu habitat comun. În 35% dintre aceste cazuri familiile de apartenenţă ale partenerilor au cunoştinţă de situaţie, iar în 70% prietenii acestora sunt cei care acordă susţinere morală cuplului . Mulţi bărbaţi homosexuali trăiesc la fel de fericiţi ca cei heterosexuali, realizând relaţii stabile şi gratificate cu un partener. Majoritatea lesbienelor au şi relaţii heterosexuale, deşi nivelul satisfacţiei psihice este redus. Spre deosebire de bărbaţii gay, lesbienele suferă mai puţin de însingurare şi depresie la vârsta mijlocie, tocmai datorită stabilităţii relaţiilor pe care le-au construit de-a lungul timpului. Legăturile între lesbiene sunt mai puţin organizate decât cele ale bărbaţilor, dar cuplurile de lesbiene odată despărţite, nu se mai refac decât în mică proporţie.

Un cuplu de acelaşi sex poate trăi o relaţie efemeră, o legătură sau o viaţă de cuplu. În general, în acest din urmă caz, partenerul coabitează în urma unei alegeri deliberate şi a unui angajament reciproc de a trăi împreună, nu numai în plan afectiv şi sexual, dar şi în plan economic. Fidelitatea devine normă, ceea ce nu exclude, totuşi, legătura efemeră sau one night stand-ul. Viaţa de cuplu gay implică o limitare serioasă a independenţei partenerilor mai ales dacă valoarea principală este ideea fidelităţii absolute. O asemenea experienţă implică toate dificultăţile şi bucuriile vieţii în doi, similitudinea cu viaţa unui cuplu heterosexual fiind izbitoare . Indiferent dacă sunt considerate normale sau nu, relaţiile extraconjugale se practică, biochimia umană fiind considerată o cauză încă necunoscută care împinge spre adulter, dinspre dragoste puternică spre insatisfacţii şi dezamăgiri. P. Iluţ (2005) argumenta procesul de destrămare a cuplului prin existenţa unor tulburări de dinamică sexuală (ejaculare precoce, lipsa orgasmului, diminuarea apetitului sexual), dar şi prin factorii psihologici cognitivi: imaginea şi proiecţiile din timpul actului sexual, până la ideile şi reprezentările generale despre sex. Este vorba de anxietatea performanţei, de genofobie, certitudinea transformării într-un obiect sexual. Rezultă un libido care oscilează spre zero, stare care afectează în mod determinant gândirile, emoţiile şi conduitele partenerului. Infidelitatea este deopotrivă cauză şi efect al neînţelegerilor din cuplu, iar descoperirea acestor legături – cărora le este proiectată o puternică încărcătură emoţional-simbolistică – va conduce la dezechilibre psihice, pricinuind traume (biologice, psihologice, sociale, economice) persistente în timp. Aşadar adulterul a depăşit astăzi tabu-ul social, devalorizându-se prin inflaţie, fără a mai constitui principalul motiv pentru disrupţia conjugală. Deşi cel mai important lucru într-o relaţie diadică este iubirea, absenţa ei nu mai constituie cel mai important motiv pentru separarea cuplului.

Orice relaţie sentimentală este ea însăşi dificilă, implicând o constanţă de natură personală şi un acord între două personalităţi diferite. Represiunea socială se poate adăuga acestor dificultăţi sau, din contră, poate să incite la surmontarea dificultăţilor. www.enlife.eu | enLife magazine | 32

SEX Divorţul este acceptat în situaţii extreme – în principal violenţă şi alcoolism, iar abia în plan secundar infidelitate şi/sau încetare a iubirii. Infidelitatea este o opţiune personală, desigur, cauzată însă de reconsiderarea homogamiei socio-culturale faţă de partenerul iniţial, de similaritate şi complementaritate cu noul partener şi chiar de receptarea noii relaţionări ca afacere/schimb, decizie bazată pe o atentă analiză costuri-beneficii. Şi în cazul adulterului funcţionează sindromul dragostei romantice, efectele experimentelor narcisiste de tip playing hard to get , iar inerţia obsesiilor (ca dorinţe sexuale îndelung refulate) focalizate asupra unei persoane se transformă uşor în manifestări compulsive ce trebuie finalizate cu trădarea cuplului.

33 | enLife magazine | www.enlife.eu

extraconjugal Cu excepţia unui aranjament de convenienţă, evoluţia cuplului implică un dialog între parteneri, sincer, deschis şi fără reticenţe, care ar permite fiecăruia să cunoască aspiraţiile afective şi sexuale ale celuilalt, cu efectul aşteptat – dezvoltarea unui tip aparte de înţelegere mutuală şi un mai bun echilibru în cuplu. Experimentele neofamiliale – neoformaţiile, substitutele şi simulacrele familiale, semi- şi pseudo-căsniciile, grupul comunitar sexual, swingers-ul constituie posibile modalităţi pentru redimensionarea pozitivă a sexualităţii de cuplu , cu recompunerea componentelor-cheie: asumarea liberului arbitru, responsabilitatea opţiunilor de ales şi înţelegerea asimetriei rolurilor de sex în relaţia de parteneriat. Nota: enLIfe magazine multumeste tuturor cititorilor care au parcurs un material stiintific extraordinar despre sexualitatea sui generis si despre sexualitatea extraconjugala, intelegand ca nu promoveraza materiale cu continut pentru adulti decat din ratiuni editoriale. Multumim pentru intelegere!

www.enlife.eu | enLife magazine | 34

i uni e

i ul i e

Cand ai muscat ultima oara din viata , cu sete , ca dintr-un mar doar tie daruit? Poti sa-mi spui care-i era gustul? Ai frumusetea , inteligenta si divinitatea unui semizeu si asta in fiecare zi din lungul sir al zilelor care ti-au ramas la numaratoare. Hraneste-te cu nebunia de a fi! Pur si simplu! 35 | enLife magazine | www.enlife.eu

Nu mi-e teama ca n-ai sa intelegi! Nu mi-e teama ca-ti va fi frica ci pur si simplu ca te vei ignora ca pe orice alta pasare pe care n-o auzi. Inspira-ti propria secunda ca pe ultimul aer!

www.enlife.eu | enLife magazine | 36

MICHAEL JACKSON Regele muzicii pop, in Imparatia Cerurilor

Suntem mai saraci cu inca un rege… E ciudat sa imi imaginez ca Michael Jackson pur si simplu nu mai este printre noi. Si poate ultimul lucru la care m-am gandit vreodata, a fost ca intr-o buna zi am sa si scriu despre asta. Daca ar fi sa ma intrebe cineva, mi-as fi dorit sa scriu despre el relatand emotiile unui concert al starului, trait pe viu. In felul acesta mi-as fi putut aduce omagiul pentru creatiile de geniu pe care Michael le-a dezvaluit de-alungul timpului, unei lumi intregi. Si poate cu atat mai greu imi este sa duc la bun sfarsit acest articol, cu cat senzatia ca de fapt nu a plecat deloc dintre noi, e din ce in ce mai prezenta. Intr-un fel sau altul, adolescenta multora dintre noi a purtat amprenta melodiilor pe care Michael Jackson le-a compus si interpretat dealungul timpului. Imi amintesc cu placere ce emotie si ce bucurie aveam atunci cand faceam rost de un album al artistului, pe care ceilalti prieteni inca nu-l aveau si pentru care mai apoi, se desfasura o adevarata licitatie.

39 | enLife magazine | www.enlife.eu

Planeta Pamant, mai pierde inca un rege…

www.enlife.eu | enLife magazine | 40

Videoclipurile lui Michael, precum si concertele sale, erau de fiecare data o revolutie in domeniu. Intr-un fel unic, a reusit sa capteze atentia si dragostea a milioane de oameni, devenid astfel, rege al muzicii pop. In 1992 a fost prima data cand megastarul a calcat pe pamant romanesc, cu ocazia unui concert la Bucuresti, pe stadionul 23 August. Romanul Marcel Avram, cel care a facut posibila prezenta lui Jackson in Romania, a oferit ocazia celor 70.000 de fani prezenti la concert sa traiasca pe viu bucuria si emotia impresionanta pe care artistul o daruia de ficare data celor veniti sa-l priveasca si sa-l asculte. Vocea si miscarile sale unice, precum si efectele speciale prezentate in timpul spectacolului de catre organizatori, i-au facut atunci, pe toti cei care indrageau acel gen muzical dar mai ales personajul Michael Jackson, sa verse lacrimi de bucurie pentru ca un rege, unul muzical de aceasta data, isi dezvaluia puterea creatoare, atat de aproape de ei. Poate ca de fapt, dincolo de valoarea creatiilor si interpretarilor sale, chiar felul in care a stiut sa rezoneze cu emotiile oamenilor de pretutindeni l-a asezat cu adevarat pe un tron de unde nimeni nu-l va mai putea cobori probabil niciodata. Pe muzica lui Michael Jackson s-au iubit atat de multi oameni. Melodiile lui au format sau au destramat cupluri, au nascut dragoste si pasiune sau din contra, au generat animozitati. Oricum ar fi, cu siguranta ceva din fiecare hit pe care l-a lansat de-alungul anilor, va ramane prezent in fiecare dintre noi.

Desi s-au scris si s-au spus destule lucruri mai putin placute despre viata sa personala, menite sa puna la indoiala moralitatea si integritatea megastarului, nu cred ca merita sa le mai amintim. Pe de-o parte pentru ca nu cred ca e un moment potrivit pentru asta, iar pe de alta, din convingerea ca toate acuzatiile ce I s-au adus in timp n-au fost altceva decat un pret pe care a trebuit sa-l plateasca pentru succesul sau fantastic. Din pacate, nu de putine ori Jackson a jucat rolul acuzatului dovedit a fi victima in cele din urma.

www.enlife.eu | enLife magazine | 42

Cuvintele, oricare ar fi ele, sunt putine pentru a cuprinde in ansamblu viata si cariera artistului Michael Jackson.

43 | enLife magazine | www.enlife.eu

A fost, este si va ramane in amintirea fiecaruia dintre noi, un fenomen unic, o valoare greu de pretuit si poate un exemplu al visului american adus la implinire. E trist, imi dau seama din nou ca suntem acum mai saraci cu inca un rege… Good speed, Michael!

www.enlife.eu | enLife magazine | 44

GAG OO PRODUCTION

Salut!

Noi suntem Gagoo Production, o firmă de evenimente înfiinţată în urmă cu 2 ani ce are ca obiect de activitate de la evenimente speciale (team building, lansări de produse, animaţie pentru petreceri private şi corporate, MC etc.) la spectacole şi momente de pantomimă concepute şi interpretate de actori profesionişti.

45 | enLife magazine | www.enlife.eu

Eu sunt Vasile Calofir, coordonatorul dar şi managerul acestei firme. Mă ocup de contracte, comunicarea cu partenerii şi clienţii noştri. Sunt actor profesionist, absolvent al UNATC I.L. Caragiale Bucureşti, promoţia 2002, clasa Dem Rădulescu, 36 de ani, actor colaborator la TNB I.L. Caragiale. Am realizat câteva lung metraje importante cu regizori renumiţi din România dar şi din străinătate, piese de teatru, reclame, video clipuri şi documentare…

Pot să spun că reuşesc să îmbin aceste două lucruri- coordonarea agenţiei şi meseria de actor- cu mare uşurinţă, pentru că în jurul meu s-a creat o echipă senzaţională, cu care se comunică foarte uşor şi se lucrează foarte bine, pentru că avem acelaşi lim0baj. Sunt foarte implicat în proiectele acestei agenţii pentru că îmi doresc să oferim clienţilor noştri o gamă variată de servicii, pentru că în timp s-au sudat nişte relaţii importante cu clienţi foarte mari ale căror pretenţii sunt din ce în ce mai ridicate. Îmi propun să respect aceste standarde şi împreună cu echipa să le ofer ceea ce îşi doresc. Nu tot ceea ce facem noi se rezumă la bani, căci principiul de bază este legat de acea satisfacţie a lucrului bine făcut şi de zâmbetul de mulţumire al clientului. Nu poţi crea şi munci haotic, numai pentru a arăta că poţi atinge un volum, fără a înţelege mesajul pe care clientul îl vrea reprodus cu fidelitate. Aceasta este o meserie deloc la îndemâna oricui şi tocmai de aceea credem că este o şansă a noastră, a profesioniştilor, de a exploata nişte date cu care am fost înzestraţi şi pe care suntem datori să le ducem mai departe.

www.enlife.eu | enLife magazine | 46

Echipa

magică

VADIM RUSU, actor TNB IL Caragiale din anul 2004, component al Trupei Passpartout condusă de Dan Puric, joacă în spectacolele DON QUIJOTE, BURGHEZUL GENTILOM, NOI. Dansează, face pantomimă, creează concepte, e omul cu idei, întotdeauna oportun, directorul artistic al GAGOO PRODUCTION. La Chişinău a lucrat cu profesori renumiţi de dans, a fost profesor în cadrul Facultăţii de Actorie şi este unul din oamenii de bază ai echipei. Se caracterizează : „dinamic, răbdător, energetico - creator- neobosit - pozitiv.”

47 | enLife magazine | www.enlife.eu

ADINA STAN, actriţă, absolventă UNATC IL CARAGIALE Bucureşti, promoţia 2002, clasa Dem Rădulescu, proaspăt trecută de 30 de ani, cu o vastă experienţă în teatru, film, music hall, spectacole realizate şi jucate în afara ţării, vorbitoare de 3 limbi, altele decât cea maternă (engleză, franceză, italiană), personalitate care se impune, convingătoare, bun vorbitor, comunicativă, pozitivă, deci PR-ul echipei.

PETRU CIOBANU, actordansator, a colaborat cu Teatrul Naţional Mihai Eminescu din Chişinău în spectacolele VISUL UNEI NOPŢI DE VARĂ, REVIZORUL, HAMLET, lucrând cu regizori renumiţi precum PETRU VIŢCĂRĂU, SANDU VASILACHE, MIHAI FUSU…Vine în Bucureşti în anul 2004 şi are o activitate intensă în plan artistic lucrând în proiecte importante de teatru (TEATRUL MASCA, TNBCHICAGO, TEATRUL LUNI DE LA GREEN HOURS etc.) şi televiziune (ROMANTICA, PRIMA TV), dar şi film (BĂIEŢI BUNI, CU UN PAS ÎNAINTE). În agenţie el este producător delegat, pentru că este extrem de activ, foarte punctual, şi, mai ales, un om de cuvânt. Spune despre el că este „omul care aduce ploaia”.

[email protected] [email protected] www.gagoo-media.ro Google search- Vasile Calofir Youtube- Vasile Calofir

www.enlife.eu | enLife magazine | 48

Beauty & the beast

controversatul Alexander Mc Queen

49 | enLife magazine | www.enlife.eu

Alexander Mc Queen nu te poate lasa indiferent. Poti sa-l adori sau poti sa-l urasti, dar e im posibil sa nu-ti pese. Creatiile lui provoaca reactii emotionale, uneori duse la extrem. Intr-unul din sezoane isi poate aduce audienta la lacrimi de frustrare, din cauza spatiului total neconfortabil in care alege sa-si desfasoare show-urile condimentate intens cu muzica si atmosfera macabra, pentru ca in sezonul urmator sa fascineze cu creatii absolut superbe in spectacole de mare clasa.

Exemplul concret: colectiile de toamna-iarna 2008 si 2009. Propunerile designerului pentru finalul de an 2009 au socat spectatorii: manechine machiate grotesc, ca niste papusi gonflabile, purtand parodii ale creatiilor clasice Christian Dior si Chanel de o uratenie depasita doar de palariile sub forma de roti de masina distruse sau saci de gunoi plini cu cutii goale de aluminiu.

www.enlife.eu | enLife magazine | 50

Prin contrast, sezonul toamna-iarna 2008 a scos la lumina, poate la fel de socant, dar in cu totul alt registru emotional, latura romantica si sensibila a creatorului. Dupa o calatorie in India, Alexander Mc Queen a imaginat o poveste de vis. Ingredientele: un mix de imagini indiene cu epoca victoriana. “Am in curte un ulm de 600 de ani”, spune designerul, “si am creat o poveste despre o fata care locuieste in el, dar decide intr-o buna zi sa iasa la lumina, sa-si intalneasca printul si sa devina regina “

O uratenie care te duce cu gandul la accese de misoginism, dar o uratenie atent studiata, pentru ca designerul nu face niciodata compromisuri in ceea ce priveste executia impecabila a modelelor si atentia la detalii.

51 | enLife magazine | www.enlife.eu

Aceeasi contradictie si in cele doua sezoane ale anului 2007: daca creatiile de primavara combinau flori minunat colorate cu delicate broderii de cristale pe voal fin ca matasea

www.enlife.eu | enLife magazine | 52

Colectia de toamna-iarna a abordat teme controversate, ca vrajitoria, paganismul, persecutia religioasa, motivele egiptene, toate pe fondul unui film macabru ce rula deasupra capetelor manechinelor.

53 | enLife magazine | www.enlife.eu

Un lucru e clar: creatorul britanic nu va inceta niciodata sa uimeasca prin felul sau alternant de a-si aduce pe scena atat frustrarile si nemultumirile provocate de lumea modei, dar si sensibilitatea si romantismul, nesteptate.

www.enlife.eu | enLife magazine | 54

Contrastele si controversele vor aduce mereu publicul curios in preajma podiumurilor pe care Alexander Mc Queen isi prezinta creatiile. Daca spectatorii urmatorului show vor pleca socati sau incantati, ramane de vazut. Cu siguranta insa, nimeni nu va ramane indiferent.

55 | enLife magazine | www.enlife.eu

www.enlife.eu | enLife magazine | 56

CONCURS

Castiga o cutie Cadou Cultural Boscolo pentru un weekend in Europa, pentru 2 persoane daca ne raspunzi la intrebari: 1. Cate destinatii sunt in Cutia Cadou Cultural? 2. Cine promoveaza aceste cutii cadou in Romania?

l

Trimite raspunsurile corecte la [email protected] pana pe 25.08.2009. Castigatorul va fi anuntat pe http://www.enlife.eu pe 01.09.2009

Citeste SUMMER HOTELS JUNE 2009 pe

http://www.enlife.eu

Cele mai tari recomandari de hoteluri din Europa in vara 2009 !

Related Documents