TIC
Mireia Palomo/ Gemma Ibáñez
Des de l'assignatura de TIC ens han proposat una pràctica molt interessant que consisteix en comparar dos portals educatius: http://www.edu365.com i http://www.educalia.org. La pràctica consisteix en descriure i comparar les parts principals, enllaçant amb les pàgines per a veure-ho més clar i posar exemples. I en segon lloc, descriure valorar i plantejar la utilitat educativa d'una part concreta de les dues webs. Edu 365: És un portal educatiu creat pel departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya orientat als alumnes i famílies com a suport en els estudis i tasques educatives. El portal també proporciona als professors recursos i serveis per a la seva tasca educativa. A la pàgina principal de la web podem observar diverses parts: A la part superior trobem:
– el correu: per a sol·licitar informació o disposar de correu electrònic, – informació a l'usuari: els responsables de la web informen als usuaris de modificacions o notificacions relacionades amb la web o els serveis que s'ofereixen. – informació curricular: en aquesta secció trobem recursos molt interessants per als mestres i per als alumnes. En primer lloc en obrir la pàgina trobem un full explicatiu on ens informa dels apartats que hi trobarem. Si passem a la segona i tercera pàgina veiem uns quadres amb tota la informació sobre les activitats que es plantegen, tant a primària com a la ESO, dividits per matèries com el català, l'anglès, música... i moltes més. – Mapa: En aquest apartat veiem un esquema de tota la web amb enllaços a les parts d'aquesta per a millorar l'accés. Tornant a la pàgina principal podem observar un apartat que diu: “Muds de
TIC
Mireia Palomo/ Gemma Ibáñez
Mots activitats de lèxic”: consisteix en un conjunt d'unitats didàctiques sobre lèxic de camps semàntics pensats per a estudiants de secundària i batxillerat. Crea: En aquesta secció podem trobar enllaços a pàgines web externes que permeten crear vídeos, animacions, contes, col·laborar a una wiki... i moltes altres coses interessants. Juga: Secció per a jugar a una gran diversitat de jocs: d'aventura, d'estratègia, d'arcade, de rol, de simulació i de trencar-se el cap. Imagina: En aquest apartat trobem Recursos per aprendre a programar, com per exemple: Squeak Etoys , robots (programari de control Sadex,) i un fòrum de la secció. A continuació, a la web ens trobem amb l'escriptori de primària i podem veure diferents enllaços a enciclopèdies, Diccionaris, un editor de text, administrador de carpetes, mapes, la vikipèdia... A l'escriptori de l'Eso ens trobem també amb diferents recursos per als estudiants d'ESO com ara: diccionaris, enciclopèdies, un traductor, la taula periòdica... I ja per acabar, només ens queda citar dos apartats: novetats i noticies. Al primer trobem totes les possibilitats i enllaços més actuals que podem trobar a la web recollits en aquest apartat per a un accés més ràpid. Per exemple podem trobar un enllaç al youtube per a veure un vídeo d'art - història. A les noticies trobem com bé diu el nom un recull de les últimes noticies que poden ser d'interès per als usuaris de la web, com per exemple unes recomanacions per afrontar el virus de la grip A en l'àmbit educatiu.
Al final de la pàgina web podem veure tres enllaços diferents: Un enllaç a XTEC, un altre a EDU3.cat i un enllaç per a poder enviar un correu a edu365.