Conclusions

  • May 2020
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View Conclusions as PDF for free.

More details

  • Words: 877
  • Pages: 4
CONCLUSIONS

4. CONCLUSIONS

73

CONCLUSIONS

1. Tant l’equip docent com els alumnes de la Facultat de Filologia de la UB s’han mostrat molt receptius alhora de colaborar amb el nostre treball, la nostra feina a l’esmentada facultat va ser més fàcil i gratificant que a les altres universitats estudiades, ESAB i EUETIB. 2. Dels dos principals models de consum de begudes que s’han estudiat trobem que per a la nostra població domina el consum juvenil o de cap de setmana, així tenim que un 64 % dels enquestats beuen durant el cap de setmana. 3.

El segon model de consum que trobem és el de tipus adult, un 7 % dels enquestats segueixen aquest patró de consum, i amés trobem que està clarament dominat pels homes, un 13 % d’aquests beuen a diari, en front del 4 % de dones que han declarat beure segons aquest model.

4.

Afegim que hem trobat diferències significatives pel que fa a les preferències de consum dels dos grans grups, així trobem que els destil·lats es consumeixen menys del que caldria esperar entre els consumidors a diari i amb el vi succeeix a l’inrevés, es consumeix molt més amb el consum a diari.

5. Pel que fa a la relació entre el consum i el sexe trobem diferències prou significatives, els productes que mostren diferències més clares són la cervesa, que és consumida per una proporció major d’homes que de dones, amb les begudes destil·lades succeeix el mateix i amb el cava i els xupitos és al revés, la proporció de dones que en beuen és major que la dels homes. 6. Si analitzem les quantitats consumides trobem que els enquestats que tenen una major proporció de consumidors de risc són els bevedors de destil·lats, amb un 20 % de bevedors de risc. 7.

Amés trobem clarament que els homes són en major proporció els consumidors de risc pel que fa al consum de cervesa i destil·lats, amb els altres productes no hem trobat diferències.

74

CONCLUSIONS

8. Les mitges de consum setmanal de les diferents begudes refermen a la cervesa com a la beguda més consumida entre el jovent estudiat, el segon lloc és pel vi i com a tercera beguda en quantitat cosumida trobem als destil·lats 9. Cal comentar que la principal raó per la qual la població pren begudes alcohòliques és, perquè li agrada i és un costum, però amés cal destacar que un 20 % dels que beuen cervesa ho fan pel seu preu, un 30 % dels que beuen vi ho fan perquè és bo per a la salut, i un 16 % dels que beuen xupitos i un 19 % dels consumidors de destil·lats, en prenen pel seu contingut alcohòlic. 10. D’entre les raons per les quals la població no beu vi ni cava, la principal és, perquè no agrada el producte, malgrat això creiem important comentar que un 19 % dels que no beuen cava ho fan perquè hi ha altres begudes alcohòliques més econòmiques. 11. D’entre les diferents raons que porten als enquestats a beure trobem com a principal beure per raons hedòniques, un 61 % dels enquestats beu per aquesta raó, la segona raó en importància és beure per acompanyar els apats, amb un 38 % dels enquestats, per treure el fred o la set té un 20 % d’enquestats, un 15 % d’enquestats beuen per afiliació, un 7 % per desinhibició, i per últim, un 4 % dels enquestats beuen per pressió social. Així trobem que domina clarament un consum hedònic, per agafar el punt, passar-ho bé, que correspon a un model de consum social, (juvenil). 12. L’altra gran grup és el de consumidors de begudes als àpats, que correspon a un model de consum adult. 13. El tercer gran grup de bevedors en importància correspon als que beuen per treure’s el fred o la set, a aquest grup podem considerar-lo com el grup de consumidors “mal informats”, ja que com hem comentat, les begudes alcohòliques ni treuen la set, ni treuen el fred.

75

CONCLUSIONS

14. Pel que fa al context de consum trobem el següent ordre de preferències de consum: El primer lloc on es consumeixen begudes és a la disco o al pub, amb un 62 % dels enquestats que hi beuen, amés el grup de consumidors és majoritàriament de cap de setmana. El segon lloc on beuen els enquestats és al bar, amb un 60 % d’enquestats que afirmen beure-hi. El tercer lloc de consum és la pròpia llar, amb un 31 % d’enquestats, que majoritàriament són consumidors a diari. En quart lloc trobem el restaurant com a context de consum, amb un 30 % dels enquestats, i torna a estar dominat pels consumidors a diari. Per últim tenim que un 8 % dels enquestats beu al carrer i un 4 % beu a altres llocs (bàsicament al cotxe). 15. Podem dir que els coneixements que tenen la majoria d’enquestats pel que fa a les begudes són regulars, així hem trobat que coneixen la graduació de la cervesa un 69 % d’enquestats, la del whisky la coneixen un 59 % d’aquests i la del cava tan sols un 53 %. Cal destacar que un 3 % dels enquestats coneix que hi ha vins de moltes graduacions.

76

Related Documents

Conclusions
April 2020 11
Conclusions
May 2020 8
Conclusions
November 2019 20
Conclusions
November 2019 20
Conclusions
May 2020 15
Conclusions Sdmo
June 2020 4