1. Principiul de funcționare a transformatorului electric monofazat. 2. Descrieți metoda reostatică de pornire și reglare a turație pentru motoarele asincrone trifazate( descrierea metodei, explicați modificările survenite caracteristicii mecanice sau a caracteristicii cuplului) 3. Descrieți funcționarea generatorului sincron pe o rețea proprie(ecuații de funcționare, diagramă fazorială pentru încărcarea în sarcină rezistivă, caracteristicile de funcționare) 4. Generatorul de curent continuu cu excitație derivație (schema electrică, ec. de funcționare, explicarea fenomenului de autoexcitare, caracteristici de funcționare) 5. Un generator sincron trifazat cu puterea de 10kVA,Un=220V(conexiune stea-înfășurare stator) funcționează pe o rețea autonomă, el este antrenat cu turația nominală de 1500 rot/min și are înfășurarea statorului tetra polară. Să se calculez tens. Și curenții de faza. Frecventa tensiunii generatorului in regim nominal și dacă turația de antrenare scade cu 10%, puterea totala activa si reactiva dacă cos f=0.8(sarcina inductiv-rezistivă)
1.Descrieți încercarea de mers în gol la transformatorul monofazat 2. Caracteristica mecanică a motoarelor asincrone trifazat( def. Ecuația cuplului electromagnetic, zone stabile/instabile de funcționare, punte importante pe grafic si semnificația lor) 3.Funct. gen sincron cu poli înecați care debitează pe o rețea de putere infinită 4. gen de c.c cu excitație derivație 5.
Un generator sincron trifazat cu puterea de 10kVA,Un=380V(conexiune stea-înfășurare stator) funcționează pe o rețea autonomă, el este antrenat cu turația nominală de 1500 rot/min și are înfășurarea statorului tetra polară. Să se calculez tens. Și curenții de faza. Frecventa tensiunii generatorului in regim nominal și dacă turația de antrenare scade cu 10%, puterea totala activa si reactiva dacă cos f=0.8(sarcina inductiv-rezistivă)