Beeldkwaliteitsplan+almleloseweg+oost

  • Uploaded by: Meedenken en Doen BV
  • 0
  • 0
  • May 2020
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View Beeldkwaliteitsplan+almleloseweg+oost as PDF for free.

More details

  • Words: 3,430
  • Pages: 53
Beeldkwaliteitsplan 1 -

BEDRIJVENTERREIN ALMELOSEWEG OOST VRIEZENVEEN

2

VASTGESTELD :

21

NOVEMBER

2006

GEMEENTE TWENTERAND

Beeldkwaliteitsplan 3 -

BEDRIJVENTERREIN ALMELOSEWEG OOST VRIEZENVEEN

4

INHOUDSOPGAVE

1.

ALGEMEEN INLEIDING RELATIE MET HET BESTEMMINGSPLAN LIGGING VAN HET PLANGEBIED AMBITIENIVEAU ZONERING

2.

BEELDKWALITEIT

1: 2: GEBIED 3: GEBIED 4: GEBIED 5:

3.

+

GEBIED

WONEN

GEBIED

LICHTE BEDRIJFSBEBOUWING

WERKEN

REGULIERE BEDRIJFSBEBOUWING BEBOUWINGSZONE LANGS DE N36 LOSSTAANDE BEBOUWING IN HET GROEN

17 21 25 31 37

OPENBARE RUIMTE

VERHARDING

41 41 43 45

PROFIELEN PROFIEL 1 PROFIEL 2 PROFIEL 3 PROFIEL 4

47 48 49 50

WATER GROENZONES BOMEN

4.

07 09 11 13 15

5

6

1

ALGEMEEN

INLEIDING

Het voorliggende beeldkwaliteitsplan geeft in woord, kaart en beeld ruimtelijke richtlijnen voor de invulling van het bedrijventerrein Almeloseweg-Oost. Het bedrijventerrein aan de westkant van de N36 is onderdeel van de ontwikkelingen van Vriezenveen Zuid-Oost. Het stedenbouwkundig plan moet dan ook gezien worden in het licht van de structuurvisie die voor dit deel van Vriezenveen is opgesteld. Samen met het bestemmingsplan, dat tegelijkertijd met het beeldkwaliteitsplan in procedure wordt gebracht, wordt gestreefd naar een kwalitatief goede invulling van het plangebied, met een meerwaarde voor de bewoners en gebruikers.

Foto: Huidige bebouwing langs de Almeloseweg

7

8

RE L A T I E M E T H E T B E S T E M M I N G S P L A N

Het bestemmingsplan regelt de functie, het gebruik en het ruimtelijk beeld. Dit ruimtelijk beeld wordt onder andere vastgelegd door de plaatsing van gebouwen, de goot- en bouwhoogte van gebouwen en de dakhellingen te bepalen. Het beeldkwaliteitsplan bepaalt andere ruimtelijke aspecten zoals de architectonische hoofdindeling, de kleurstelling van gevels en dakvlakken en mogelijk de vorm van het dak. Dit kan echter niet los worden gezien van de eisen die het bestemmingsplan stelt. Daarom zijn in dit beeldkwaliteitsplan enkele voorschriften uit het bestemmingsplan overgenomen. Ook kan het beeldkwaliteitsplan op sommige onderdelen een nadere verfijning geven van het bestemmingsplan.

9

10

LIGGING VAN HET PLANGEBIED

Het plangebied ligt ten zuiden van het oorspronkelijke bebouwingslint van Vriezenveen en is een logisch gevolg van de ontwikkelingen die zich hier in de loop der tijd hebben voorgedaan. Het wordt aan de westkant begrensd door de Almeloseweg, de oorspronkelijke route naar Almelo die rond 1900 dun bebouwd was en in de jaren daarna verdicht werd. Ter hoogte van het plangebied is aan de westzijde een duidelijk herkenbaar dorpslint ontstaan. De oostzijde telt slechts enkele woningen. De oostzijde van het plangebied wordt begrensd door de N36. Met het oog op de toekomstige voortzetting van het bedrijventerrein aan de overkant van de rijksweg, loopt de N36 in feite door het ontwikkelingsgebied heen. In het zuiden wordt het gebied begrensd door de afrit van de N36 en de Oosterweilandweg. Het bedrijventerrein grenst hier aan het open landschap.. In het noorden vormt de Eerste Wetering de begrenzing het plangebied. Deze waterloop is een van de weinige overblijfselen van het oorspronkelijke landschap. De eerste Wetering is met name ten oosten van de N36 nog duidelijk zichtbaar. Het gebied ten noorden van de Eerste Wetering maakt geen deel uit van het plangebied. Het beeldkwaliteitsplan heeft hier dus ook geen betrekking op.

11

12

AMBITIENIVEAU

De gevels van gebouwen en andere bouwwerken vormen samen met de openbare ruimte de leefomgeving. Dat betekent dat de verschijningsvorm van een bouwwerk geen zaak is van de eigenaar alleen; elke voorbijganger wordt ermee geconfronteerd, of hij nu wil of niet. Een aantrekkelijke, goed verzorgde omgeving verhoogt bovendien de waarde van het onroerend goed en versterkt het vestigingsklimaat. Dit betekent ook dat aan beeldkwaliteit hogere eisen kunnen worden gesteld naarmate meer voorbijgangers passeren. Net als bij een afzonderlijk bouwwerk kan ook op het niveau van een bedrijventerrein onderscheid gemaakt tussen ‘voorkanten’ en ‘achterkanten’. Tot de voorkanten behoren dan in de eerste plaats bouwwerken die worden waargenomen vanaf belangrijke transportassen, zoals de N36 en de hoofdontsluiting van het terrein. Het ambitieniveau geeft de mate van belangrijkheid aan van de beeldkwaliteit van de bebouwing. Daarom is het ambitieniveau van de bebouwing langs belangrijke wegen hoog, zoals in het geval van bebouwing langs de N36 en de hoofdontsluiting. Ook zijn er hoge eisen aan de beeldkwaliteit gesteld als de locatie zich aan de rand van het plangebied bevindt, bijvoorbeeld grenzend aan het open landschap of tegenover bestaande bebouwing. Dit laatste geldt voor de bebouwing aan de Almeloseweg. Aan de andere kant kunnen gebieden die midden in het plangebied liggen en aan het zicht onttrokken worden meer vrijheid krijgen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het terrein van de gemeentewerf, dat omzoomd wordt met groen en daardoor vanaf de hoofdontsluiting aan het oog onttrokken wordt.

13

14

ZONERING

Het bestemmingsplan kent een duidelijke milieuzonering van west naar oost. Deze milieuzonering laat zich vertalen naar een ruimtelijke zonering, gemarkeerd door de belangrijkste routes in het plan. Langs de Almeloseweg, die als woonstraat dienst gaat doen, is de bebouwing kleinschalig. De hoogte en functie sluiten aan bij de bestaande woningen. Richting het oosten wordt de bebouwing grootschaliger. De hoofdontsluiting die door het midden van het plangebied loopt heeft een doorstroomfunctie op het schaalniveau van Vriezenveen. Dit geeft aanleiding om de bouwvolumes hoger te maken en zwaardere bedrijvigheid toe te staan. Langs de N36 zijn de bouwvolumes het grootst en vormen samen een wand. Hiermee sluiten ze aan op het hoogste schaalniveau, namelijk dat van de rijksweg. Deze ruimtelijke zonering is het uitgangspunt voor de onderverdeling van gebieden in dit beeldkwaliteitsplan. Van west naar oost worden de volgende gebieden onderscheiden: -

Wonen en werken

-

Lichte bedrijfsbebouwing

-

Reguliere bedrijfsbebouwing

-

Bebouwingszone langs de N36

Daarnaast wordt een vijfde gebied onderscheiden dat in de zuidoosthoek van het plan ligt: -

Losstaande bebouwing in het groen

15

16

2

BEELDKWALITEIT

Gebied 1

WONEN EN WERKEN

ambitieniveau: hoog Dit gebied omvat de woon-werk-locaties langs de Almeloseweg. Omdat de bebouwing ruimtelijk onderdeel is van het bestaande woongebied kent het de lichtste vorm van bedrijvigheid die in het plangebied voorkomt. Aan de westzijde van de Almeloseweg staat de bebouwing vrij dicht op de weg, terwijl de oostzijde wordt gekenmerkt door minder bebouwing en een brede groenstrook. Deze groenstrook wordt ter plaatse van de woon-werk-locaties doorgetrokken, waardoor een ruimtelijke eenheid ontstaat en de nieuwe bebouwing enige afstand tot de bestaande woningen houdt. Op het niveau van de kavel wordt onderscheid gemaakt tussen het woongedeelte en het werkgedeelte. Dit geldt zowel voor het bouwvolume als voor de inrichting van het terrein. In aansluiting op de woningen langs de Almeloseweg, wordt het wonen georganiseerd op het voorste deel van de kavel. De buitenruimte hoort bij de woning en wordt ingericht als tuin. Het werken wordt georganiseerd op het achterste deel van de kavel, aan de kant van het bedrijventerrein. Aan deze zijde wordt de kavel ook ontsloten. Bovendien worden de functies die gerelateerd zijn aan het werken, zoals het parkeren en de opslag, alsook het parkeren voor de woning, aan de achterzijde van de kavel opgelost. Wat de beeldkwaliteitseisen betreft, wordt aangesloten op de bestaande bebouwing langs de Almeloseweg. Dit geldt zowel voor de hoofdvorm van het gebouw, als voor het kleur- en materiaalgebruik.

17

18

SITUERING

-

De bebouwing staat met de voorgevel in de rooilijn.

-

Het woongedeelte bevindt zich aan de voorkant van het bouwvolume en is georiënteerd op de Almeloseweg

-

Het werkgedeelte bevindt zich aan de achterkant van het bouwvolume

-

De gehele kavel wordt ontsloten vanaf het industrieterrein. Aan de zijde van de Almeloseweg kan eventueel een ontsluiting in de vorm van een voetpad worden aangelegd om de woning te bereiken.

-

Het parkeren geschiedt op eigen terrein en bevindt zich op minimaal 6 meter achter de voorgevelrooilijn

-

Eventuele opslag bevindt zich minimaal 6 meter achter de voorgevelrooilijn

-

Een inrichtingsplan van het terrein vormt onderdeel van de bouwaanvraag. Hierop wordt ook aangegeven hoe het parkeren en eventuele opslag wordt opgelost

HOOFDVORM

-

Wonen en werken in hetzelfde bouwvolume oplossen

-

De maximale bouwhoogte is 8 meter

-

Het gebouw heeft een zadeldak of een lessenaarskap

-

De nok (of in het geval van een lessenaar de goot) staat haaks op de weg

-

De dakhelling is minimaal 45 graden

19

20

OPMAAK

-

De bouwstijl vormt een eigentijdse vertaling van de lintbebouwing die aan de overkant van de Almeloseweg voorkomt.

-

De gevels zijn opgetrokken uit een gebakken steen in een roodbruine tot donkerrode kleur

-

De daken zijn gedekt met een donkergrijze tot zwarte gebakken pan

-

Het voorste gedeelte van de kavel (het woongedeelte) wordt afgeschermd door een groene erfscheiding, bijvoorbeeld in de vorm van een haag. Rondom het achterste deel (het bedrijfsgedeelte) kunnen eventueel hekken toegepast worden.

-

Reclame vormt een integraal onderdeel van de architectuur en is onderdeel van de bouwaanvraag

21

22

Gebied 2

LICHTE BEDRIJFSBEBOUWING

ambitieniveau: basis De bebouwing in dit gebied wordt in zijn geheel omzoomd door opgaand groen, deels bestaand en deels aangevuld met nieuwe beplanting. Hiertoe behoort ook het terrein van de gemeentewerf. Verder is een gebied ten zuiden van de Eerste Wetering onderdeel van dit welstandsniveau. Door de groene afscherming is het gebied van de voormalige gemeentewerf sterk in zichzelf gekeerd en worden de kavels aan het oog onttrokken. Ook de bescheiden hoogte draagt eraan bij dat zowel het zicht vanaf de Almeloseweg als het zicht vanaf de hoofdontsluiting wordt verminderd. Deze inpassing biedt de mogelijkheid om meer vrijheid te geven aan de individuele invulling van de kavel. Daarom zijn voor dit gebied slechts een minimum aantal beeldkwaliteitseisen opgenomen. Voor het terrein ten zuiden van de Eerste Wetering is voor een zelfde regime gekozen omdat de lichte bedrijvigheid hier van een zelfde karakter zal zijn.

23

24

SITUERING

-

De bebouwing staat met de voorgevel in of achter de rooilijn op 2 meter vanaf de voorerfgrens

-

De bebouwing staat op minimaal 2 meter vanaf de zijerfgrenzen

-

De kavels worden ontsloten vanaf de ontsluitingsweg.

-

Zowel het parkeren als de bevoorrading geschiedt op eigen terrein

HOOFDVORM

-

De maximale bouwhoogte is 8 meter

-

De goothoogte is vrij

-

De kapvorm, nokrichting en dakhelling zijn vrij

OPMAAK

-

Het kleur- en materiaalgebruik is vrij

25

26

Gebied 3

REGULIERE BEDRIJFSBEBOUWING

ambitieniveau: middel Dit gebied vormt het centrum van het bedrijventerrein en omvat de middelzware bedrijvigheid. De grootte van de kavels kent enige mate van flexibiliteit. Een groot deel van de bebouwing ligt aan de hoofdontsluiting. Langs deze belangrijke route wordt extra nadruk gelegd op een representatieve gevel. Verder kent het gebied een relatief grote vrijheid. Samenhang wordt met name gezocht in het kleurgebruik.

27

SITUERING

-

De bebouwing staat met de voorgevel in de rooilijn op 5 meter vanaf de voorerfgrens

-

Daar waar de achterkant of zijkant van de kavel aan het openbare gebied grenst bevindt de bebouwing zich op minimaal 5 meter achter de desbetreffende erfgrens

-

De kavels worden ontsloten vanaf een noord-zuid gerichte ontsluitingsweg of vanaf de hoofdontsluiting. Dit geldt ook voor de hoekkavels.

-

Het parkeren geschiedt op eigen terrein en bevindt zich achter de voorgevelrooilijn

-

Eventuele opslag bevindt zich minimaal 6 meter achter de voorgevelrooilijn

-

Eventuele aanbouwen of bijgebouwen bevinden zich op minimaal 10 meter achter de voorgevelrooilijn

HOOFDVORM

28

-

De maximale bouwhoogte is 12 meter

-

De goothoogte is vrij

-

De kapvorm, nokrichting en dakhelling zijn vrij

OPMAAK

-

Het materiaalgebruik van zowel gevels als daken is vrij, mits er geen kunststof wordt toegepast.

-

De kleur van zowel gevels als daken wordt gezocht in de grijstonen, variërend van metaalkleurig tot zwart

-

Daar waar de achterkant of zijkant van de kavel aan het openbare gebied grenst wordt de opslag afgeschermd door een muurtje of groenblijvend element zoals een haag of gaaswerk begroeid met hedra van minimaal 1,5 meter hoog

-

Reclame vormt een integraal onderdeel van de architectuur en is onderdeel van de bouwaanvraag

DE REPRESENTATIEVE ZONE KENT DE VOLGENDE AANVULLENDE EISEN:

ambitieniveau: hoog -

De bebouwing staat met de voorgevel in de rooilijn op 7 meter vanaf de voorerfgrens

-

Een inrichtingsplan van het terrein vormt onderdeel van de bouwaanvraag. Hierop wordt ook aangegeven hoe het parkeren en eventuele opslag wordt opgelost

-

Aan de kant van de hoofdontsluiting heeft de bebouwing een representatieve gevel

-

De goothoogte is maximaal 8 meter

-

De nokrichting is haaks op de weg

29

30

Gebied 4

BEBOUWINGSZONE LANGS DE

N36

ambitieniveau: zeer hoog De bebouwing in deze zone bepaalt voor een groot deel het gezicht van Vriezenveen vanaf de N36 en vormt het visitekaartje van het gehele bedrijventerrein. Daarom wordt de beeldkwaliteit van deze zone als zeer belangrijk geacht. In het bestemmingsplan is, uitsluitend in deze zone, de vestiging van zelfstandige kantoren mogelijk gemaakt. De bedrijven en kantoren zullen zich individueel presenteren richting de N36, maar dienen tegelijkertijd een samenhangend geheel te vormen. De bebouwing staat vanwege de invloedssfeer van de N36 op geruime afstand van de weg. Om op deze afstand toch een front richting de weg te kunnen vormen, is het van belang dat de bouwblokken enige hoogte krijgen. In combinatie met een soortgelijke toekomstige ontwikkeling aan de overkant van de N36 wordt zo een interieur gecreëerd waar ook de terreininrichting deel van uitmaakt. De gevels van de bedrijven vormen samen de wand van het interieur.

31

32

SITUERING

-

De bebouwing staat met de voorgevel in de rooilijn op 6 meter vanaf de voorerfgrens

-

Het parkeren geschiedt op eigen terrein en bevindt zich achter de voorgevelrooilijn

-

Eventuele opslag bevindt zich minimaal 6 meter achter de voorgevelrooilijn

-

Een inrichtingsplan van het terrein vormt onderdeel van de bouwaanvraag. Hierop wordt ook aangegeven hoe het parkeren en eventuele opslag wordt opgelost

HOOFDVORM

-

Minimaal 75 procent van de voorgevelrooilijn wordt bebouwd met een hoogte van mimimaal 8 en maximaal 15 meter

-

Het bouwvolume heeft een plat dak

OPMAAK

-

Het materiaalgebruik is vrij

-

De voorgevel heeft een groene kleur (alle herkenbaar groene kleuren zijn mogelijk) Het kleurgebruik van de overige gevels is vrij

-

Minimaal 30 procent van de voorgevel is transparant

-

De voorerfgrens wordt beplant met een haag van minimaal 1 meter hoog

-

Reclame in de vorm van de bedrijfsnaam wordt als losse letters op het dak van het gebouw aangebracht. Dit vormt een integraal onderdeel van de architectuur en is onderdeel van de bouwaanvraag

33

34

35

Streefbeeld bebouwingszone langs de N36

36

Gebied 5

LOSSTAANDE BEBOUWING IN HET GROEN

ambitieniveau: hoog In het zuidoostelijke deel van het plangebied komen locaties voor die op een belangrijke zichtlocatie staan langs de afrit van de N36 of het beeld vanuit het landschap bepalen. Ze worden ingevuld met losstaande bebouwing, bijvoorbeeld in de vorm van kantoren of horeca. Deze functies hebben geen buitenopslag, waardoor het omliggende terrein een groene invulling kan krijgen. Verharding in de vorm van parkeren wordt omzoomd met een haag. De kavels liggen in veel gevallen op een hoek. De plaats van het bouwblok is gerelateerd aan deze hoek, doordat het de richting van minimaal één van de achterliggende kavelgrenzen volgt. De plattegrond is rechthoekig of is daar een afgeleide van. Wat architectuur betreft staan de verschillende bouwblokken op zichzelf. Daarom is er voor dit gebied geen kleur of materiaal voorgeschreven. Wel dient het materiaal bij te dragen aan de representatieve uitstraling van het gebouw.

37

38

SITUERING

-

Het bouwvolume staat rondom in het groen

-

Het bouwvolume volgt de richting van minimaal één van de achterste kavelgrenzen

-

Parkeren geschiedt op eigen terrein en wordt omzoomd met een haag van minimaal 1 meter hoog, zodat vanaf het openbare gebied het parkeren aan het zicht onttrokken wordt

-

Een inrichtingsplan van het terrein vormt onderdeel van de bouwaanvraag. Hierop wordt ook aangegeven hoe het parkeren wordt opgelost

HOOFDVORM

-

Het bouwvolume heeft een rechthoekige basisplattegrond

-

De maximale bouwhoogte is 8 meter. Het volume dat langs de N36 staat heeft een maximale bouwhoogte van 15 meter

-

De goothoogte is vrij

-

De dakhelling is maximaal 30 graden. Platte daken zijn mogelijk

-

De kapvorm en nokrichting zijn vrij

OPMAAK

-

Het kleur- en materiaalgebruik is vrij, mits er sprake is van een eenduidig materiaal en een eenduidige kleur van het gehele geveloppervlak

-

Het gebouw heeft rondom een voorgevelkwaliteit

-

Eventuele aanbouwen zijn in de architectuur onderdeel van het hoofdgebouw. Losse bijgebouwen komen niet voor

39

40

3

OPENBARE RUIMTE

WATER

Aan de noordzijde van het plangebied ligt de Eerste Wetering, een waterloop die dateert uit de periode voor de herverkaveling. haaks daarop wordt centraal in het plangebied een noord-zuid watergang aangelegd die voor een groot deel de hoofdontsluiting begeleidt. Aan de oostzijde van het plangebied ligt een groenzone langs de N36. Deze fungeert als infiltratiezone en deels wordt ingericht als wadi. Het water in de infiltratiezone blijft echter gescheiden van de sloot die langs de rijksweg ligt en door het zuidelijke deel van het bedrijventerrein loopt omdat deze onderdeel is van het watersysteem op hoger schaalniveau.

GROENZONES

In het stedenbouwkundige plan zijn enkele belangrijke groenstructuren te onderscheiden. Ten eerste wordt de groene zone die zich aan de oostzijde van de Almeloseweg bevindt visueel doorgezet tot voor de woon-werk bebouwing. De aanleg van diepe voortuinen ter plaatse van het woon-werk gebied is hier een vertaling van (zie pagina 18). Aan de achterzijde van de kavels wordt het gebied begrensd door een smalle strook opgaand groen die nu al gedeeltelijk aanwezig is.

Foto: Zichtlijn t.p.v. de Eerste Wetering

41

42

Een tweede belangrijke groenstructuur wordt gevormd door het opgaande groen ten oosten van de waterzuivering en de voormalige gemeentewerf. De bestaande structuur wordt doorgezet tot aan het verlengde van de Oosterweilandweg. Hier wordt de groenzone de hoek omgezet, waarmee de achterliggende kavels aan het zicht onttrokken worden. De groenstrook vormt niet alleen een afscherming van de bedrijvigheid waar meer vrijheid is toegestaan, maar tegelijkertijd vormt het de begeleiding van de hoofdontsluiting en biedt het een decor voor de bebouwing die ten westen daarvan staat. Uitgangspunt hierbij is dat de groenstrook zo dicht mogelijk wordt aangeplant. Het bestaande opgaande groen zal indien nodig verdicht worden. De zone langs de N36 die in verband met de invloedssfeer van de rijksweg vrij van bebouwing moet worden gehouden, vormt een derde belangrijke groenzone. Deze zone doet dienst als infiltratiezone en krijgt een extensieve inrichting. Door geringe verschillen in hoogtes en vochtigheid zal dit gebied voedingsbodem zijn voor diverse soorten vegetatie.

BOMEN

De belangrijkheid van de hoofdontsluiting wordt kracht bijgezet door de gehele route te begeleiden met bomen. Hiermee wordt tevens enige buffer gecreëerd tussen de doorgaande route en de bedrijven die eraan staan. De breedte van de groenstrook waar de bomen onderdeel van zijn is 5 meter. In de rest van het plangebied komen bermen van 3 meter voor. Deze kunnen eventueel beplant worden met bomen van een lagere orde.

43

44

In de groenzone langs de N36 komen tevens bomen voor. Deze staan verspreid in de ruimte en geven het gebied het parkachtige karakter. Op onregelmatige afstanden zullen bomen worden aangeplant, maar het zicht vanaf de N36 zal altijd voldoende zijn om (tussen de bomen door) de bedrijfsbebouwing te ervaren.

VERHARDING

Zowel de breedte van de wegen als de aard van de verharding geven uitdrukking aan de belangrijkheid ervan. De hoofdontsluiting krijgt een asfaltverharding. Deze weg is 8 meter breed. Bovendien wordt langs deze doorgaande route een 2 meter breed trottoir aangelegd. De overige wegen worden ook bestraat met asfalt (behalve de meest westelijke straat die met klinkers wordt bestraat vanwege een gasleiding). Deze wegen zijn 7 meter breed en omdat het hier niet om doorgaande routes gaat, wordt het niet noodzakelijk geacht om hier trottoirs aan te leggen. Wel is er hier sprake van een 3 meter brede rabatstrook waarop geparkeerd kan worden. Het plangebied kent een grote mate van transparantie als het gaat om langzaam verkeer. De wegen die haaks op de hoofdontsluiting lopen, worden op twee plaatsen doorgetrokken tot de Almeloseweg middels een voet/fietspad. Verder wordt langs de Eerste Wetering een voet/fietspad aangelegd in aansluiting op de entree van de waterzuivering. Naar verwachting krijgt deze route in de toekomst aan de overzijde van de N36 een vervolg om het daar geplande bedrijventerrein en het recreatiegebied van de zandwinlocatie te bereiken. Alle voet/fietspaden worden uitgevoerd in asfalt.

45

46

4 PROFIELEN PROFIEL

1

47

2 HOOFDONTSLUITING PROFIEL

48

PROFIEL

3

49

PROFIEL

50

4

51

52

COLOFON

OPDRACHTGEVER GEMEENTE TWENTERAND

PROJECTLEIDING JAN BATTJES BÜGELHAJEMA ADVISEURS

SAMENSTELLING RIKUS SIEBRING JAN CLOTS

GRAFISCHE VORMGEVING JANTIENE BOER - TOP PROJECTNUMMER 255.00.03.34.00.

BÜGELHAJEMA ADVISEURS B . V .

bureau voor ruimtelijke ordening en milieu bn SP VAART NZ

48-50 274

POSTBUS TELEFOON TELEFAX

9400 AG ASSEN (0592) 31 62 06 (0592) 31 40 35 www.bugelhajema.nl

E - MAIL : [email protected]

53

More Documents from "Meedenken en Doen BV"