ADAPTAREA PLANTELOR Adaptarea plantelor în grădinile botanice și în sere se desfașoară în timpul dezvoltării acelei plante. Omul încearcă să îi reproducă condițiile din zona din care provine planta, astfel încât ea să nu se usuce. Adaptarea plantei la noul mod de viață se face încet, pe o perioadă lungă de timp. BEGONIA
Originare din Asia, Africa și America de Sud, florile tropicale de BEGONIA apar în aproape orice culoare și furnizeaza un miros aromatic. Există multe de soiuri de begonii, de marimi și culori diferite. Au tulpina și frunzele cerate sau păroase pentru a împiedica pierderea apei. În sere, înfloresc tot timpul anului.
ORHIDEEA Cunoscute drept unele din cele mai populare flori cultivate în sere, ORHIDEELE au nevoie de atenție, fiind flori foarte delicate. Aceste flori au nevoie de protecție împotriva dăunatorilor, a schimbărilor bruște de temperatură, și de o umiditate controlată.
CACTUSUL
Originar de pe continentul American dar și din Africa Tropicala, CACTUSUL este o plantă suculentă și acoperită de spini. Corpul este ca un burete cerat care păstrează apa, iar frunzele s-au trasformat în spini pentru a preveni evaporarea apei prin transpirație. Spinii servesc la apărarea plantei contra animalelor însetate. Cactușii produc flori colorate, iar polenizarea se face pe timpul nopții de fluturi și lilieci. Cactusul se mai numeste și fântâna deșertului, fiind specifica deserturilor. La adăpostul învelișului cerat, presărat cu spini, cactusul depozitează în celule sale mari cantități de apă, care, în caz de nevoie, poate fi folosită de cei rătăciți prin deșert.
NUFĂRUL
NUFERII sunt plante perene, care trăiesc pe bălți și lacuri. Au tulpini lungi înfipte în mâl, iar frunzele sunt mari, plutitoare la suprafața apei, cu cameră cu aer, în formă de inimă. Florile au petale de culori diferite așezate pe mai multe rânduri.