Subiecte-rezolvate-hantila.doc

  • Uploaded by: gibrill
  • 0
  • 0
  • April 2020
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View Subiecte-rezolvate-hantila.doc as PDF for free.

More details

  • Words: 686
  • Pages: 14
1. O linie monofilara are sectiunea din Fig.1.

Fig.1 a) Ce inseamna structura plan-paralela? In general, spunem ca o structura de corpuri are configuratie plan-paralela daca exista o directie privilegiata, astfel incat pentru orice sectiune perpendiculara pe aceasta directie avem aceeasi geometrie a corpului si aceleasi proprietati electrice (sarcini si caracteristici constructive). b) Dorim sa calculam capacitatea lineica. Care sunt cele 2 armaturi ale condensatorului? Capacitatea lineica este capacitatea sistemului de doua conductoare pe unitatea de lungime a liniei si se masoara in F/m.

c) Cum calculam capacitatea lineica? Cu ajutorul FEMM sau Sarcina electrica / Tensiune (q / U) ?

2. O linie bifilara are sectiunea din Fig.2. Structura admite 2 axe de simetrie.

Fig.2 a) Ca inseamna structura plan-paralela? In general, spunem ca o structura de corpuri are configuratie plan-paralela daca exista o directie privilegiata, astfel incat pentru orice sectiune perpendiculara pe aceasta directie avem aceeasi geometrie a corpului si aceleasi proprietati electrice (sarcini si caracteristici constructive). b) Cum se defineste capacitatea lineica de mod impar? Capacitatea lineica este capacitatea sistemului de doua conductoare pe unitatea de lungime a liniei si se masoara in F/m.

c) Cum se defineste capacitatea lineica de mod par?

d) Cum calculam cele 2 capacitati? Cu ajutorul FEMM sau Sarcina electrica / Tensiune (q / U) ?

3. Un filtru (purificator) electrostatic de particole arata ca in Fig.3. Explicati functionarea acestui filtru.

Functionarea filtrelor electrostatice se bazeaza pe actiunea fortelor electrice care sunt exercitate asupra particulelor incarcate cu sarcina electrica prin intermediul unui camp electric. Norul de particule trece prin filtru din partea dreapta spre partea stanga, la 7.5kV se electrizeaza/polarizeaza (efect corona) si se depune pe lamelele/electrozii de 0. Caderea de tensiune datorata prezentei stratului de particule depus pe electrozii colectori este:

unde: reprezinta rezistivitatea stratului depus, curentiului ionic

4. O linie monofilara are sectiunea din Fig.4.

Fig.4

grosimea acestuia si

densitatea

a) Ce inseamna structura plan-paralela? In general, spunem ca o structura de corpuri are configuratie plan-paralela daca exista o directie privilegiata, astfel incat pentru orice sectiune perpendiculara pe aceasta directie avem aceeasi geometrie a corpului si aceleasi proprietati electrice (sarcini si caracteristici constructive). b) Dorim sa calculam inductivitatea lineica a conductorului din incinta. Care este suprafata pe care se determina fluxul magnetic?

Fluxul este diferenta de potential magnetic In sectiunea curvei diferenta de potential magnetic vector Calculam capacitatea magnetica si o suprafata ce se sprijina pe:

c) Cum calculam inductivitatea lineica?

O linie bifilara are sectiunea din Fig.5.

Fig.5 a) Ca inseamna structura plan-paralela? b) Cum calculam matricea inductivitatilor lineice ale conductoarelorului din incinta?

6. Fie conductorul perfect de forma toroidala (Fig.6). Cum se defineste inductivitatea acestui conductor? Fig.6

7. Explicati efectul de ecranare in camp magnetic constant (vezi si Fig.7a, 7b, 7c)

Fig.7a

Fig.7b

Fig.7c

8. Doua bare (Fig.8) sunt parcurse de curenti continui, egali in modul si de semne contrare. Cum determinam fortele de natura magnetica ce apar intre bare? (Aceste forte sunt importante daca curentii sunt mari)

Fig.8 9. Care este principiul detectiei in curent continuu a unui defect intr-o piesa feromagnetica (Fig.9)

Fig.9

10. Explicati cum se face calirea superficiala in curenti turbionari (Fig.10)

Pinionul are următoarele caracteristici: diametrul roţii dinţate – 264 mm pasul – 37,68 mm modulul – 12 numărul de dinţi – 20 lăţimea coroanei dinţate – 18 mm grosimea coroanei dinţate – 62 mm Secţiune unui dinte de pinion

Fig.10 Secţiune unui dinte de pinion

11. Cum se face solidificarea controlata in creuzetul din Fig. 11, folosind curentii turbionari?

Fig.11

12. Cum se face uscarea lemnului in RF (in radiofrecventa)? Explicati pentru cazul din Fig.12.

Fig.21a. Generator RF

Fig.12b. Sarcina fixa

Pozitia sarcinii(scandurii) Fig.12c. Sarcina in miscare

Temperaturi

13. Elemente de circuit functionand la inalta frecventa. O cutie metalic` in care se afl` un dielectric suport (permitivitatea relativa 10) ]i o linie microstrip intrerupt`, mai complicat` , ce formeaz` un filtru. a) Care sunt bornele de intrare si de iesire ale filtrului?

Intensitatea campului electric la 2.3 GHz

Partea real` ]i partea imaginar` a lui Y11, c@nd dielectricul are tg  =0.002

1.5

B G [mho]

1.0

0.5

0.0

-0.5 1.00E+009 2.00E+009 3.00E+009 4.00E+009 5.00E+009 6.00E+009 7.00E+009

Omega

More Documents from "gibrill"