Kidpix

  • April 2020
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View Kidpix as PDF for free.

More details

  • Words: 903
  • Pages: 12
ACTIVITAT AMB EL KIDPIX: LES 6 DIFERÈNCIES Curs al qual va adreçat La nostra proposta de l’activitat del Kid Pix va adreçada als alumnes de cicle superior. Concreció de les competències/capacitats L’activitat proposada no queda englobada a cap de les competències establertes i per això hem adaptat algun dels seus aspectes a la nostra activitat. Creiem que d’aprendre a descobrir i tenir iniciativa es potencia la utilització dels coneixements de què es disposa per a interpretar la realitat. Pel que fa al tractament de la informació i la competència digital ens implica desenvolupar diverses metodologies de treball que afavoreixin als nois i noies a la utilització de diversos recursos tecnològics. I per últim aprendre a aprendre implica que els alumnes gestionin les pròpies capacitats i coneixements a través de l’activitat proposada. Breu definició dels objectius





En aquest apartat ens hem centrat en dos objectius, els quals portarem a terme realitzant l’activitat del KidPix juntament amb totes les activitats proposades al bloc: Conèixer les intervencions artístiques urbanes, els museus, els teatres, els auditoris, els edificis arquitectònics i culturals del barri, del poble o de la ciutat. Adonar-se de les seves funcions socials vinculades a la vida del barri, del poble o de la ciutat i a la noció de patrimoni. Mostrar curiositat per com les artistes i els artistes indaguen en el coneixement, l’experiència i la imaginació per fer música, arts escèniques i, arts plàstiques i arts audiovisuals. Conèixer algunes de les institucions i professions dels àmbits artístics i culturals i interessar-se per les característiques del seu treball. Àrees curriculars que emmarca Pel que fa a l’àrea curricular aquesta activitat està entre les noves tecnologies i l’educació visual i plàstica. Seqüència de treball La nostra activitat consisteix en trobar 6 diferències en dues imatges quasi idèntiques relacionades amb el món del teatre, que és del que tracta el nostre bloc.

Per a fer-ho, caldrà seguir els següents passos: Primer de tot, es farà doble clic sobre un arxiu anomenat Diferències que trobem en aquest cas a l’escriptori.

Això farà que s’obri el KidPix. Ens esperem que es carregui el programa I ens apareix una pantalla a on cal que introduïm el nostre nom a on ens indica i llavors fem clic sobre Entra (marcat amb un cercle vermell).

Un cop hem premut, ens trobarem amb la següent pantalla:

Un cop obert, caldrà fer clic sobre l’apartat escriure i dibuixar, que hi ha la part superior esquerra, just al costat de les lletres ABC. Veiem com ens apareixen una sèrie de figures a sota. Escollim la rodona

(marcada amb diferència.

un

requadre

vermell)

i

encerclem

la

primera

Un cop hàgim trobat la primera diferència, ens col·loquem a la part baixa esquerra i ens apareixerà una taula on podem escollir diferents colors.

N’escollim un de diferent del que hi havia predeterminat i marquem una altra diferència.

Un cop seleccionada la segona, fem el mateix que abans amb els colors per tal d’aconseguir que cada diferència estigui marcada amb un color diferent. Cal tenir en compte que els colors han de ser colors visibles sobre la imatge, per tant, val més no escollir-ne de similars als colors de la imatge.

Un cop trobades totes les diferències i marcades, anem a aprendre altres petites utilitats del programa. Caldrà pintar el fons d’un color diferent al que hi ha ara mateix (blanc). Per a fer-ho, fem clic sobre el pot de pintura (encerclat en vermell) i llavors ens desplacem al quadre de colors (com hem fet anteriorment, a la part baixa esquerra) i escollim el que volem.

Un cop escollit, posem la rateta en forma de pot de pintura en alguna part de la pantalla i fem clic al botó esquerra del ratolí. Immediatament veurem com el color de fons ha canviat.

Un cop pintat, anem a escriure el nostre nom a la part superior dreta de la pantalla. Per a fer-ho, fem clic sobre les lletres ABC que es veuen a la part superior esquerra de la pantalla.

Posem la rateta sobre la pantalla, fem clic i ens apareixerà un rectangle a on hi hem d’escriure el nostre nom.

Un cop escrit, només cal regular el requadre de text amb les fletxetes que aquest té al voltant, per tal d’aconseguir que el nom quedi a la part superior dreta tal i com volem.

Podem posar la mida de lletra que vulguem i seleccionar si el volem alineat a l’esquerra, al centre o a la dreta del requadre. En el nostre cas, hi posarem mida de lletra 14 i el text alineat al centre.

Podem veure el resultat del nostre treball.

Tot seguit anirem a guardar-lo. Per a fer-ho anem a Fitxer  Desa

Escollim la ruta a on el volem guardar (per exemple l’escriptori), el nom que li posarem (en aquest cas el nostre nom) i farem clic sobre Desa.

Per últim, caldrà que tanquem el programa anant a Fitxer  Tancar

Ara al nostre escriptori hi tindrem la imatge guardada i podrem treballar-hi sempre que vulguem i realitzar-hi tot d’activitats relacionades, com posar noms a les diferents parts del teatre que es veuen per a aprendre el vocabulari relacionat, fer una seqüència d’imatges per tal de muntar una història, escriure una història a partir d’aquestes imatges i el vocabulari que haguem trobat... Curs al qual va adreçat En el nostre cas, no és necessari cap altre material que no sigui l’ordinador. Adriana, Meritxell i Anna

Related Documents