Fisa Asistenta.doc

  • Uploaded by: Botici Irina
  • 0
  • 0
  • April 2020
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View Fisa Asistenta.doc as PDF for free.

More details

  • Words: 696
  • Pages: 3
FIŞA DE OBSERVARE A PREDĂRII ŞI ÎNVĂŢĂRII

Şcoală/Localitate: Colegiul Național Pedagogic Regina Maria Deva LOC : __________ Data: __________________ Disciplina: ___________________ Tema: ____________________________ Profesor/Instructor: Observator:

Clasa: ____ Total elevi: _____ _________

______________________Elevi absenți: ____________

_____________

Funcție: ____________________

Note de observaţie şi comentarii generale ( asupra planificări, tipul grupului de elevi, dificultăţilor, disciplina, mapele de lucru ale elevului etc.)

Egalitate şi diversitate

Sănătate şi diversitate

(bune practici în promovarea egalităţii şi diversităţii)

( ex. evaluarea riscului)

Nevoile individuale ale elevilor

Autoevaluare şi revizuire

(bune practici în satisfacerea nevoilor individuale ale elevilor şi adaptarea la stilurile de învăţare ale elevilor)

(opinia profesorului cu privire la atingerea obiectivelor, desfăşurarea sau modalităţile de îmbunătăţire a lecţiei)

Listă de verificare pentru strategii/ materiale Vă rugăm să faceţi o listă de exemple de materiale/ strategii utilizate în timpul lecţiei/sesiunii.

listă de prezenţă completată

Puncte tari

NOTĂ: _____

Plan de acțiune

alte documente completate

Aspecte care pot fi îmbunătăţite

5= performanţă excelentă,cu număr de activităţi de inovaţie 4= performanţă foarte bună şi peste nivelul aşteptat 3 = performanţă bună care îndeplineşte cerinţele, doar cu foarte puţine puncte slabe 2 = performanţă satisfăcătoare care îndeplineşte cerinţele doar cu câteva puncte slabe 1 = performanţă nesatisfăcătoare, fără rezultate valoroase Acțiune finalizată Introduceţi data

Pe parcursul unei singure lecţii nu veţi putea observa toate criteriile. Întrebările de mai jos au caracter orientativ. Ele vă vor ajuta să vă structuraţi observarea şi discuţiile în care oferiţi feed back. De asemenea, vă pot fi de folos şi pentru argumentarea unei note acordate Profesorul/Instructorul:

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36.

a aranjat locul/sala/ spațiul de lucru în mod corespunzător, acolo unde a fost posibil? a avut toate echipamentele pregătite şi în stare de funcționare? a avut toate materialele ajutătoare/resursele necesare la îndemână? a avut în vedere anumite considerente/nevoi speciale, când acest lucru a fost posibil? a explicat în mod clar scopul, metodele şi obiectivele lecției/sesiunii? a explicat procesul de evaluare cu exactitate, unde a fost cazul? a evitat lipsa de imparțialitate şi a promovat egalitatea şanselor față de elevi? a identificat şi a ținut cont de cunoştințele şi experiența anterioare? a ținut cont de alcătuirea /nevoile / capacitățile grupului / elevilor? a adaptat lecția/sesiunea pentru a răspunde nevoilor elevilor? a stabilit ținte individuale de învățare, ori de câte ori a fost cazul? a împărțit sarcina de învățare în paşi mici de realizare? a încurajat productivitatea, implicarea, concentrarea şi eforturile elevilor? a încurajat învățarea autonomă, centrată pe elev, învățarea în grup şi învățarea în diferite contexte? a folosit o gamă variată de strategii pentru a răspunde stilurilor individuale de învățare şi nevoilor elevilor? a eliminat, ori de câte ori a fost posibil, preocupările diferite şi întreruperile? a comunicat eficient (ton, ritm, stil) cu elevii, răspunzând nevoilor lor diferite? a prezentat informații, fapte şi idei clare, exacte şi semnificative? a verificat înțelegerea şi a formulat în mod clar întrebările? a asigurat existența unor materiale clare, lizibile şi care au sporit claritatea informațiilor? a selectat o varietate de materiale şi resurse pentru a sprijini nevoile elevilor? a încurajat elevii să pună întrebări? a încurajat elevii să participe pe tot parcursul lecției /sesiunii? a răspuns întrebărilor suplimentare ale elevilor furnizând informații suplimentare clare? a explicat scopurile şi rezultatele aşteptate ale exercițiilor şi activităților? a oferit la timp feedback constructiv privind învățarea şi progresul? a implicat elevii în evaluare şi le-a oferit feedback în legătură cu progresul realizat? a asigurat o evaluare formativă regulată care este adecvată, riguroasă, corectă şi exactă? a pus la dispoziția elevilor diferite tipuri de activități de evaluare, care să răspundă nevoilor lor? a încurajat elevii să îşi asume responsabilitatea pentru propriul proces de învățare? a alocat timp suficient pentru discutarea unor aspecte, probleme sau nevoi suplimentare? a folosit în mod eficient temele pentru a consolida şi extinde învățarea? a atins scopurile şi obiectivele lecției /sesiunii? a demonstrat o bună stăpânire a disciplinei predate şi cunoştințe actualizate în această disciplină? a obținut feedback pentru propria dezvoltare şi în scopul evaluării? a completat şi semnat cu exactitate documentația corespunzătoare?

DA

NU

Related Documents

Fisa Asistenta.doc
April 2020 16
Fisa Postului.docx
December 2019 23
Fisa Individuala.docx
December 2019 35
Fisa 9a.docx
June 2020 14
Fisa Gastro.docx
May 2020 13
Fisa-psihopedagogica
May 2020 17

More Documents from ""

Fisa Asistenta.doc
April 2020 16
October 2019 49
October 2019 29