Bugetul Si Calendarul

  • October 2019
  • PDF

This document was uploaded by user and they confirmed that they have the permission to share it. If you are author or own the copyright of this book, please report to us by using this DMCA report form. Report DMCA


Overview

Download & View Bugetul Si Calendarul as PDF for free.

More details

  • Words: 630
  • Pages: 3
BUGETUL SI CALENDARUL

In aceast referat mi-am propus sa vorbesc despre buget si calendar intr-o campanie si ceea ce implica iar pentru aceasta miam ales ca sursa de inspiratie Campania de relatii publice sustinuta de Bernard Dagenais.

Bugetul Cum se stabileste un buget Un buget nu este niciodata elastic, iar specialistul in relatii publice nu obtine nicodata un cec in alb, pentru a face o campanie. Organizatia detine o serie de metode pentru a stabili bugetul campaniei.

Resurele disponibile Organizatia stabileste bugetul de relatii publice bazandu-se pe sumele pe care isi poate permite sa le cheltuiasca.

Procentajul din vanzari Bugetul se bazeaza in acest caz, pe un procent fix din cifra vanzarilor. Pentru anumite tipuri de produse se investesc pana la 5 procente-masinile. Pentru alte produse , procentu poate ajunge pana la 25%, cum este cazul parfumurilor. Unii specialisti contesta acest mechanism, argumentand ca in principiu, publicitatea este cea cea care stimuleaza vanzarile si nu invers.

Pentru Collard si Chiasson aceasta metode reprezinta dezavantajul ca limiteaza posibilitatile de actiune ale organizatiei , din lipsa de date, deoarece este dificil de stabilit deca 2% este un procent mai potrivit decat, de exemplu 4%.

Concurenta Organizatia se aliniaza la atitudinea concurentilor , cu scopul de a mentine o activitate de relatii publice la un nivel egal cu acestia.

Obiectivele Pentru organizatie se pune problema stabilirii fondurilor necesare pentru atingerea obiectivelor de relatii publice pe care si le-a propus.

Elementele bugetului Continutul unui buget de relatii publice: bugetele trebuie sa fie realiste, iar orice cheltuiala va fi contabilizata. Nu trebuie sa ne imaginam ca banii nu vor fi pusi la dspozitie doar pentru ca vom propune un plan bun.Este necesar san e asiguram de la inceput marja de miscare de care vom dispune.Vom evita astfel sa pregatim un plan fara a cunoaste suma alocata, deoarece , deseori atunci cand planul se structureaza si incepem san e facem o idée cu privire la costuri , acestea ajung sa ii sperie pe responsabilii organizatiei, care pot ingheta proiectul.

Venituri In anumite cazuri, un buget de campanie poate atrage si venituri.Daca vindeti obiecte cu logo-ul firmei , daca inchiriati

spatii unei terte parti in timpul manifestarilor pe care le-am organizat-toate acestea constituie venituri pe care trebuie sa le includem in bilantul contabil. CALENDARUL ACTIVITATILOR Este necesar sa facem pentru inceput o distinctie clara intr-un program al activitatilor si un calendar al acestora. Primul determina localizare temporara a unei activitati anume. De exemplu: conferinta de presa se va tine cutare sau cutare data, pliantul va fi distribuit in ziua X. Calendarul, in schimb stabileste etapele de actiune si datele la care acestea trebuie sa fie executate , pentru ca la data stabilita sa se obtina rexultatul asteptat. Calendarul trebuie construit intr-o maniera care san e ofere o perspective generala asupra tuturor activitatilor , el trbuie sa fie realist, pentru a nu impune un ritm de lucru infernal si pentru a evita ca totul sa fie facut in graba. Calendarul va stabili deci, o lista a activitatilor ce trebuie realizate si pentru fiecare dintre ele, va propune termene stricte de indeplinire. Astfel, dand un pliant este prevazut sa fie distribuit in cadrul unei actiuni ce va avea loc oeste doua luni , trebuie sa realizam un calendar care ar putea sa obtina urmatoarele elemente: - redactare textului : 5zile - aprobare textului : 1 zi - ilustrarea sau inserarea fotografiilor : 2 zile - punerea in pagine : 2 zile - tiparirea : 5 zile Cu un asemenea desfasurator vom avea nevoie de 18 zile lucratoare pentru a face pliantul .Daca vrem sa pastram o marja de miscare vom repartiza pe doua luni diferitele etape, tinand seama de faptul ca nu trbuie sa asteptam pana in ultimul moment pentru a cauta si gasi un grafician sau o tipografie.

Related Documents